Burgemeester ontbijt met schoolkinderen

Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 400.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.000 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. In Beuningen nodigde burgemeester Carol van Eert 20 leerlingen van brede basisschool de Fontein uit voor een gezamenlijk ontbijt op het gemeentehuis, net als in meer dan 200 andere Nederlandse gemeenten.Op het gemeentehuis werd gezamenlijk gegeten en kennis gemaakt. Zo werd het plezier en belang van een dagelijks ontbijt onder de aandacht gebracht. Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester van Eert voor zijn ontbijtje met een donatie aan
War Child, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van brede basisschool de Fontein namen de cheque met een bedrag van € 25 in ontvangst.

Carol van Eert kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Het is uitstekend kinderen te laten zien hoe belangrijk een goed ontbijt is om de dag te beginnen. Tegelijkertijd hebben we gesproken over het belang om 1 of 2 keer per dag even met je gezin, vrienden of klasgenootjes de rust te nemen om samen te eten en te praten. Kortom een zeer mooie bijeenkomst.”

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt is in meer dan 200 gemeenten onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt. Het schoolontbijt vraagt voor het 11e jaar op rij een week lang aandacht voor het belang van een goed ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet of niet voldoende ontbijten. Ontbijten helpt de darmen op gang, voorkomt concentratieproblemen en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht kleiner wordt. Om die reden heeft Het Nationaal Schoolontbijt de steun van het Voedingscentrum en de Maag Lever Darm Stichting.

Meer info: www.schoolontbijt.nl

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit
Beuningen – Ewijk – Weurt – Winssen?
c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c Klik “Vind ik leuk” op Facebook
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h of volg ons via Twitter
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _