“Hij kan echt toveren”

Zondagmiddag, in theater De Molen heeft viervoudig Nederlands Kampioen Goochelen, Hilbert Geerling, de kinderen in het verhaal ‘De toverketel van Swiegel Migel’ mee laten doen aan de goochelkunsten.”Allemaal even meekrassen”,  sprak Hilbert de zaal in. “Ja, ook de oma’s! Allemaal even meekrassen.” Hilbert is op dat moment de goochelaar in het verhaal. Hij laat de kinderen een kleurboek met allemaal lege bladzijden zien. De kinderen moeten van hem in de lucht krassen en vervolgens kijkt hij of het ze gelukt is om de kleurplaten zichtbaar te maken. Er wordt driftig meegedaan en vol spanning wordt uitgekeken of de truc gelukt is.

In een meesterlijk verhaallijn laat Hilbert de kinderen geloven dat hij een verhaal aan het vertellen is dat nog niet af is maar dat hij gaandeweg de voorstelling wel afmaakt. Wat zojuist gebeurd is, gumt hij weer uit en verandert het verloop. Op andere momenten vallen eerdere scenes juist weer precies op hun plaats.

“Wie heeft AVI-9?”, vraagt Hilbert. “Die mag hier komen om het recept voor te lezen waarmee de in een kikker betoverde prins terug te toveren is.” Carlijn is met het kinderfeestje van Yara ook bij de voorstelling en mag Hilbert komen helpen. Groot is de verbazing als het eerder door de heks verscheurde recept, in de handen van Carlijn weer een heel propje wordt. Carlijn mag het recept voorlezen en samen met Hilbert maakt ze het brouwels waardoor de kikker weer tot prins verandert.

Gratis consumptie bij iedere voorstelling
Ook de andere kinderen op het verjaardagsfeestje van Yara hebben van de voorstelling genoten. Het theater legt bij kindervoorstellingen kleurboekjes en -potloden neer zodat ze zich voor en  na de voorstelling kunnen vermaken. Na de voorstelling gaan de kinderen met ouders en grootouders ook nog wat in de voyer drinken en eten want bij iedere voorstelling is een consumptie inbegrepen. In de voyer vertelt een van de kinderen enthousiast: “Hij wist zelf niet hoe het verhaal zou aflopen maar hij kon wel echt toveren!”

b01lxw4od5o0z6r6a1vcns307
Terwijl de zaal zich vult (boven), schrijft Hilbert aan het verhaal (onder)
kodqnfd2p64846vrpx42e7l1k
Levi krijg een rol. Hij moet helpen om de heks weg te krijgen…
mggqnt3dqt04mr6jj66ysf2iz
Carlijn snapt er niets van dat de snippers in een verfrommeld propje verandert zijn
hcnyhf3twuszrgdy2nhzli5jv
Met een speciale bril kan het recept gelezen worden
q36emm4muy6cdp0yd5ll8cj62
En als alles in de toverketel zit, moet er nog geroerd worden
qypcmvtxnr4or5snx5yg1rooe
De koning geeft na de voorstelling iedereen persoonlijk een hand
bd0lujebapj5p3njwdnzmm01z
ghb0dj825csjc2y6dn99fuwrb
zk31agjjvnlhmu18zwmlsdelv

En het knusse van theater De Molen is, dat je na de voorstelling met de spelers op de foto kan. De koning gaat naast een schilderij van de koningin staan.
j07r7kxfketgbohqmme6vdnb8
gqturu7grjbrmxf46diq3m4wg
Yara met vriendinnen aan het kleuren

g80smsgw286sjkf97tldd24ug

De eerst volgende kindervoorstelling is op 12 januari 2014: Troupe A’dour De Olifant

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit
Beuningen – Ewijk – Weurt – Winssen?
c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c Klik “Vind ik leuk” op Facebook
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h of volg ons via Twitter
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _