Prins Erik nieuwe heerser van Eikelenburg

Afgelopen zaterdag is tijdens het Prinsenbal de nieuwe Prins Carnaval
van Eikelenburg bekend gemaakt. Carnavalsvereniging De Plekkers uit
Beuningen was het weer gelukt een gevarieerd programma te presenteren
onder leiding van President Piet.Goed te zien ook dat carnaval leeft want het was gezellig druk in het Plekkerspaleis zoals tijdens de carnaval Sportcafé de Tinnegieter word omgedoopt.
Prins John den Twidde nam afscheid na een jaar waarin hij als grote aanjager van De Plekkers het carnaval voor ging. Een jongensdroom is in vervulling gegaan zie hij tijdens zijn afscheidsspeech. Na zijn afscheid is hij toegetreden tot het convent van ex-prinsen.

Boerenbruidspaar
Ook het boerenbruidspaar maakte zich bekend op deze avond te weten, Trudie en Karel Kling, beide al jarenlang verbonden aan de carnavalsvereniging. Het thema voor het komend carnaval is ‘op de camping’  en na fantastische optredens van o.a. K3, Lee Towers en de Dolly Dots kwam uit de op het podium gereden caravan Erik Janssen stappen. Prins Erik den Twidde mag zich die nieuwe Prins van Eikelenburg noemen. Samen met zijn adjudant Jan Janssen en beide pages Sharon Romviel en Patricia Janssen gaan zij voorop in de leut en de gein.

Prins Erik den Twidde in het dagelijks leven werkzaam bij de Blokker in Beuningen, 27 jaar jong is een carnavalist in hart en nieren. Het was dan ook niet gek dat hij na de onthulling vol enthousiasme van het podium afstapte richting de bar en de vele narren en narrinnen in de feestzaal aanwezig.

Het was nog lang onrustig want de carnavalsclub van zijn dorstluchtige hoogheid d’n
Zotte Koei liet dit mooie moment van zich horen, omdat hun eigen Erik dit jaar als Prins door het leven mag gaan.

Carnavalsvereniging de Plekkers kan zich nu gaan opmaken voor het carnaval wat volgend jaar begin maart gevierd gaat worden. Terugkijkend op het ouderwets gezellige prinsenbal zal ook komend carnaval weer één groot feest worden in Beuningen.

Meer informatie vind u op de geheel vernieuwde website: cvdeplekkersbeuningen.nl.

Foto’s: Paul Eggenhuijzen

nbjezpkircemdqbml4siaeo6v
vhdpj0nkl9pg8kksie1ypovie