Het is genieten in Eetpunt Weurt

WEURT, 14 november 2013 – Vandaag  is het niet druk, er komen (slechts) 6 gasten naar het eetpunt in de Kloosterhof te Weurt. De dames (Sjaan en Leyla) van de bediening staan er klaar voor. Cees en Ton  in de keuken stralen een zelfverzekerde rust uit en hebben alles onder controleDoor: Hans Straten

Het Eetpunt  Weurt is een initiatief van Stichting Perspectief. Het doel is om de gasten, die doorgaans alleenstaand zijn, hier op een fantastische wijze gezamenlijk van een uitstekende gezonde maaltijd te laten genieten. 

Vandaag staat op het menu:  Zelfgemaakte groentesoep met balletjes, gevolgd door verse worteltjes met gebakken aardappelen en gebakken vis. Als nagerecht een zelfgemaakte vanillepudding met verse aardbeien en zelfgeklopte slagroom. De ingrediënten worden zoveel mogelijk bij de plaatselijke middenstand ingekocht en zelfs tegen een bodemprijs van  € 7,50 draait het eetpunt nog kostendekkend.

Cees (75) :  “Ik heb vroeger in het leger zelfs voor 400 man gekookt. Ik ben voldaan als ik merk dat de gasten tevreden zijn en zeggen dat ze kostelijk gegeten hebben. “

                                                                                Ton bakt de vis
Ton heeft haar sporen verdiend in de thuiszorg en kookt met plezier en liefde. Terwijl Cees het overzicht bewaakt, ziet Ton toe op het proces. Allen werken met plezier en ervaren een goede feedback en supporting van Perspectief.

zollnln0p0udjdegx64wzu5ky

Cees klopt de slagroom nog met de hand en dat niet omdat dat beter gaat, maar wel omdat de techniek hen vandaag in de steek laat. Later vertellen de gasten me dat zij nog weten dat de room ooit met twee vorken geklopt werd.

ng0cdl1td0kpudh2mckabs7l9

Antoon  (1e rechts) komt net als de anderen elke week en geniet van de maaltijd en van de prijs. Gerrit  (rechts achter) doet de volgende uitspraak:  “Stel dat er een mogelijkheid was om in Beuningen dit zelfde ook te krijgen, dan ging ik toch naar Weurt. De gezelligheid hier is doorslaggevend.”

pqonl7hclbscdcfn10zdk2gpf

In de keuken vertelt Cees aan Sjaan dat het niet moeilijk is om pudding zonder vel te krijgen;  Gewoon tussen vinger en duim wat suiker strooien en geheid geen vel.

fz68lay0tiillp20ifkacm7d6

De gasten genieten net als uw verslaggever (kop soep). Dit is oma’s soep en roept iets op.

q3diso41z13b4u2nmt6t9t37d

xnwxxwekn882za25utup92wup

Eetpunt  Weurt is een succes en Cees kan tevreden zijn, want de gasten genieten zichtbaar.
                                                              Eetpunt Weurt is een aanrader


Waar:            dorpshuis de Kloosterhof in Weurt
Wanneer:    iedere donderdag
aanvang:      vanaf 12.30 uur   (tot 13.30 uur)
kosten:         € 7,50 (informeer altijd naar de actuele prijzen)
reserveren:  bel 024 6750939 (Stichting Perspectief)

gr8hh182o5owwkqad07o13mph
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit
Beuningen – Ewijk – Weurt – Winssen?
c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c Klik “Vind ik leuk” op Facebook
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h of volg ons via Twitter
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _