Werkzaamheden glasvezelnetwerk

EWIJK/WINSSEN – Regelmatig krijgt men op het gemeentehuis de vraag ‘Weer glasvezel, ze waren toch klaar?’  Dat is omdat in de kernen Ewijk en Winssen weer volop gegraven wordt om een glasvezelnetwerk aan te leggen.Waarom dit extra glasvezelnetwerk?
Het glasvezelnetwerk wat nu in Ewijk wordt aangelegd is voor het beheren en beveiligen van het hoogspanningsnet in Nederland. Dit glasvezelnetwerk in NIET beschikbaar voor particulieren. Opdrachtgevers voor de aanleg van het glasvezelnetwerk zijn Tennet TSO B.V. en Alliander Telecom B.V.

Beide glasvezelnetwerken worden aangelegd door VolkerWessels Telecom Infratechniek B.V. Dit is echter geen glasvezelnetwerk van Reggefiber. Het glasvezelnetwerk wat nu aangelegd wordt staat los van de voorzieningen die zijn aangelegd door Reggefiber. Het zijn ook verschillende marktpartijen. Vandaar dat de werkzaamheden niet zijn gecombineerd. Dit brengt helaas weer overlast met zich mee.

Particulier initiatief
In Winssen (buitengebied) hebben een aantal bewoners afspraken gemaakt met Reggefiber voor de aansluiting op het glasvezelnetwerk. Dit is een particulier initiatief. De gemeente is hier geen partij in.

Glasvezelkabel
In Ewijk wordt er een glasvezelkabel aangelegd vanaf de kruising Molenweg/van Heemstraweg via de Ir. van Stuijvenbergweg, Notaris Stephanus Roesstraat, Kennedysingel en Molenstraat (lengte is ongeveer 2 kilometer).

In Winssen loopt de route via de Molenstraat en Verlengde Molenstraat en gaat dan verder in de Haneman en Deijnsestraat en omgeving.

Vragen?
Voor praktische vragen kunt u contact opnemen met de opzichter van de gemeente, Henk van der Wijst. U bereikt hem via telefoonnummer 14 024 of per e-mail [email protected]. Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met Marco Vissers. U bereikt hem via telefoonnummer 14 024 of per e-mail [email protected].

Bron: gemeentelijke website
beuningen.nl