Burgemeester zet deur open voor kinderen in de problemen

Foto:

Op 3 oktober 2013 heeft de Taskforce tijdens het Jaarcongres van het Genootschap van Burgemeesters in Amersfoort aan alle aanwezige burgemeesters gevraagd of zij een last resort in hun gemeente willen zijn voor kinderen die slachtoffer zijn van kindermishandeling en/of seksueel misbruik.Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik versterkt de aanpak van kindermishandeling en organiseert deze week De Week van Kinderen Veilig. ‘Het is belangrijk om hieraan aandacht te besteden en onze deur als gemeente op te stellen’, aldus burgemeester Carol van Eert. Dinsdagochtend plakte hij een sticker op de automatische schuifdeur van het gemeentehuis. Voor kinderen in problemen staat bij het gemeentehuis de deur voortaan letterlijk open.

In de week rondom de internationale Dag van de Rechten van het Kind organiseert de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik, onder voorzitterschap van Eberhard van der Laan, de Week van Kinderen Veilig. Het motto is: ‘Kindermishandeling, praat erover’. Het bestrijden en het zoveel mogelijk voorkomen van kindermishandeling en seksueel misbruik staan centraal.

Deuren open
Burgemeester Van Eert ondersteunt het initiatief van harte en stelde met het plakken van de sticker ‘Kindermishandeling, praat erover’, een symbolische daad. ‘Wij hopen dat als mensen hier binnenlopen en de sticker zien, ze de boodschap krijgen dat ze hier terecht kunnen als ze vermoedens hebben van een kind in een onveilige situatie. Wanneer men twijfelt of de vermoedens juist zijn en niet weet wat men zou kunnen doen, dan moeten ze weten dat ze contact met ons kunnen opnemen. Wij bekijken dan hoe we hulp kunnen bieden en daar zet ik mij graag voor in.’

kinderenveilig-sticker

Cookieinstellingen