Koopzondagen gemeente Beuningen

BEUNINGEN, 20 november 2013 – Voortaan mogen de winkels in de gemeente Beuningen op alle zondagen en feestdagen open tussen 12.00 en 19.00 uur. Supermarkten mogen op zondagen open tussen 13.00 en 17.00 uur. Dit staat in de nieuwe Winkeltijdenverordening van de gemeente Beuningen.Laden en lossen is niet toegestaan op zondag. Ook geldt voor een aantal feestdagen een uitzondering. Op eerste Kerstdag, eerste Paasdag, eerste Pinksterdag en Nieuwjaarsdag mogen de winkels niet open. Deze nieuwe afspraken gelden vanaf 21 november 2013. Of alle winkels ook echt elke zondag open gaan, is aan de winkeliers zelf.  
 
Waarom een wijziging?
Op 1 juli 2013 is de Winkeltijdenwet (Wtw) gewijzigd. Gemeenten beslissen voortaan zelf of en hoe vaak hun winkels op zondag open mogen.

Wat vinden ondernemers en bewoners?
Om de wensen van ondernemers, inwoners en consumenten rondom de koopzondagen duidelijk te krijgen, heeft de gemeente Beuningen gesprekken gevoerd en een enquête gehouden. Ondernemers steunen in overgrote meerderheid het vrijgeven van de koopzondagen. Zij willen zelf onderling afspraken maken hoe vaak en wanneer de winkels opengaan op zondag.

Een enquête onder bewoners en consumenten liet zien dat een meerderheid van de deelnemers het eens is met meer en ruimere openingstijden op koopzondagen. Maar liefst 77% vindt dat het openen van winkels op zondagen zo veel mogelijk aan de winkeliers zelf moet worden overgelaten. 

Gerelateerd(e) bericht(en)

01-11-2013 Supermarkten op op zondag
26-09-2013 Resultaten enquête koopzondagen Beuningen

Cookieinstellingen