Ewijk wil postloket en OV laadpaal

Foto:

Uit een onderzoek van de SP Beuningen blijkt dat veel inwoners van Ewijk weer een postloket en een OV laadpaal in het dorp willen hebben.Leden van de SP Beuningen hebben onlangs deur aan deur in Ewijk het onderzoek gedaan. Aanleiding waren vragen gesteld door enkele bewoners uit Ewijk. De SP Beuningen noemt de respons van 34% (189 reacties) zeer goed.

Postloket
161 mensen zeggen postpakketten naar Beuningen te brengen, 22 hebben geen pakketten om terug te brengen en 4 mensen hebben geen mening. Dat  175 (92%) mensen uit het  onderzoek een postloket terug in het dorp willen is daarom niet verrassend.

OV laadpaal
72% (83 personen) van diegenen die gebruik maken van een OV chipkaart geven aan het een probleem te vinden de kaart in Beuningen op te moeten laden. Ook als men wilt weten hoeveel er op de kaart staat, is men op Beuningen aangewezen. 82% van alle geënquêteerde inwoners vinden het belangrijk dat er een laadpaal in Ewijk komt.

Openbaar vervoer
Naar aanleiding van de vragen over de  OV laadpaal werden ook opmerkingen over het openbaar vervoer in Ewijk gemaakt. De SP Beuningen heeft daarom gelijk de vraag of men tevreden is over het openbaar vervoer in Ewijk, meegenomen in het onderzoek.

83 respondenten zeggen tevreden te zijn, 50 niet en  43 hadden geen mening. Ontevreden over de ligging van de halte waren 24 mensen. Vanuit bepaalde delen van het dorp moet men 15 minuten lopen naar de halte, iets wat fysiek niet voor iedereen weggelegd is. Met de fiets gaan vindt men geen optie vanwege de kans op diefstal of het slopen van de fiets.

WebFM heeft eerder aandacht aan dit onderwerp besteed. De uitzending kunt u op YouTube bekijken. Het onderwerp is als eerste aan de orde.

Bijeenkomst
De vragen en antwoorden zijn verwerkt in een rapport. De SP Beuningen nodigt de inwoners uit voor een bijeenkomst in zaal de Ouwe Deeg in Ewijk. Tijdens deze bijeenkomst worden de cijfers getoond en worden de mogelijke vervolg stappen besproken.

Datum: maandag 9 december 2013
Aanvang: 19:30 uur in de Ouwe Deeg.
Locatie : Ouwe Deeg in Ewijk

Gerelateerd(e) bericht(en)
27-09-2013 OV Chip oplaadpaal moet terug