Gladheidbestrijding

Foto:

De periode van het winterse weer staat voor de deur en kan voor overlast zorgen op de wegen. De gemeente bestrijdt sneeuw en gladheid op allerlei manieren.De gemeente heeft een inspanningsverplichting om de wegen binnen een redelijke tijd weer begaanbaar te maken. Daarom zijn vier sectoren/routes gemaakt. Ieder strooivoertuig heeft zijn route, waarbij bij iedere route rekening is gehouden met de prioriteit van de wegen en fietspaden.

Waar wordt er gestrooid?
De uitvalswegen, belangrijke doorgaande wegen en vrijliggende fietspaden aan doorgaande wegen worden vrij gemaakt van sneeuw en ijs. Ook worden wijkontsluitingswegen, industrie ontsluitingswegen, doorgaande routes in het buitengebied en dijkopritten onder handen genomen.

Wat kunnen inwoners doen?
Om de routes zo goed mogelijk te kunnen strooien, is het van belang dat de strooivoertuigen er goed door kunnen. Ook in de avond- en nachtelijke uren. Als u aan een strooiroute woont dan kan de plaats waar u uw auto parkeert van invloed zijn op een goede gladheidbestrijding. Houdt hier rekening mee. Daarnaast kunt u een handje helpen door uw eigen stoep vrij te maken van sneeuw en ijs.

Zoutkisten
In de winter van 2011/2012 zijn voor het eerst ‘openbare’ zoutkisten geplaatst bij een openbaar gebouw per kerkdorp. Hierdoor is wegenzout makkelijker beschikbaar voor vrijwilligers om trottoirs sneeuw- en ijsvrij te houden. Ook komende winter worden deze zoutkisten geplaatst

1. Weurt, Dorpshuis De Kloosterhof
2. Beuningen, Sociaal Cultureel Centrum De Leghe Polder
3. Ewijk, MFA ’t Hart
4. Winssen, Dorpshuis De Paulus