Generatiepark mogelijk de boomgaard in

Althans, dat is volgens het college van burgemeester en wethouders van Beuningen ‘een nog te onderzoeken alternatief’.De Stichting Generatiepark Winssen vroeg het Beunings college om mee te werken aan de realisatie van een generatiepark op de locatie Kerkpad/Leegstraat in Winssen. Het college reageerde positief op het initiatief, maar negatief op de locatie.

Dit laatste omdat de locatie door de gemeenteraad op de lijst van ontwikkellocaties geplaatst was en mogelijk 4 ton op kan brengen. Na de afwijzing van het verzoek van  de stichting zijn er afspraken geweest om naar andere geschikte locaties te kijken.

De gemeente heeft op verzoek van de gemeenteraad alternatieven benoemd en de door de stichting genoemde  argumenten mee laten wegen. De alternatieve locaties zijn de locatie in de boomgaard bij de kerk, de locatie Bongerd op de bestaande speelplek en tot slot een gebied aan de Geerstraat/Leegstraat.

Boomgaard
‘Uit de door het college gehanteerde beoordeling komt vooral de locatie in de boomgaard als een te onderzoeken alternatief naar voren’, schrijft  het college in haar informatienota aan de Raad. ‘Het heeft een zeer centrale ligging, vlakbij het zorgcentrum, het dorpshuis en de school. Financieel is deze locatie neutraal voor de gemeente. Het kerkbestuur is bereid in gesprek te gaan met de stichting. Aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen en de archeologische waarde moeten onderzocht worden.’

Bongerd
Aan de locatie ten zuiden van de Kennedysingel (speelplek) zitten nog haken en ogen. Er ligt een ruimtelijke claim om via dit perceel een calamiteitenroute te realiseren ten behoeve van de woningbouwontwikkeling in de Fruithof.

Geerstraat/Leegstraat
Voor deze locatie is een planologische procedure nodig. Het zou door de gemeente ‘om niet’ in gebruik gegeven kunnen worden. Groot nadeel van deze locatie is de decentrale ligging. Er zijn niet veel wandelwegen naar deze locatie.

Gerelateerd(e) bericht(en)
29-10-2013 Wethouder Piet de Klein: Generatiepark niet Leegstraat
27-10-2013 Debat Generatiepark Winssen
22-10-2013 Beslist het college over Generatiepark
30-09-2013 Gesprek zonder alternatieven
25-09-2013 CDA Beuningen: Initiatief Generatiepark Winssen verdient kans
25-09-2013 Hoek Leegstraat/Kerkpad nog bespreekbaar
20-09-2013 Geen generatiepark op hoek Leegstraat/Kerkpad
18-09-2013 Generatiepark Winssen aast op trapveldje

Cookieinstellingen