BN&M bezocht centrum van Beuningen

Op de zaterdagen 29 september en 23 november stond Beuningen Nu & Morgen in het centrum van Beuningen om met de inwoners in gesprek te gaan. De fractieleden, partijleden en wethouders spraken met de inwoners o.a. over dienstverlening, handhaving, de parkeerschijf, verkeersveiligheid, wonen, het verenigingsleven, zorg en het zwembad.De partij vindt dat de dienstverlening in de gemeente Beuningen is
verbeterd, maar dat het nog beter kan. “Het college zou daarbij nog meer
moeten inzetten op de Beuningse gedachte: ‘Het moet kunnen tenzij’”, 
zegt  Pascal Cobussen, raadslid namens BN&M. “Dit heeft met name
betrekking op bouwvergunningen, glasvezel en reclamebeleid. In januari
2014 komt het college met een voorstel ter versoepeling van het
reclamebeleid.”

Parkeerboete moet omlaag
“In de gesprekken hebben we ook gemerkt dat inwoners blijken te vinden dat er meer gehandhaafd mag worden. Dit vonden wij verrassend, aangezien dit juist meestal als ongunstig wordt ervaren. Veel inwoners vinden ook dat de focus van de handhaving rondom het parkeren verschoven moeten worden naar zwerfafval en hondenpoep. BN&M heeft ook geconcludeerd, dat de boete voor het vergeten van de parkeerschijf abnormaal hoog (€ 85,- plus  € 6,- administratiekosten) is en zij zal daarom ook pleiten voor een lager tarief.”

Verkeersveiligheid
Rondom de verkeersveiligheid geven inwoners aan dat de snelfietsroute van toegevoegde waarde is. Veel inwoners maken gebruik van de fiets naar school, werk en in hun vrije tijd. “BN&M is blij om dit te horen maar vindt ook dat de gemeente moet zorgen, dat op een aantal verkeerspunten de veiligheid verbeterd wordt: zebrapad Wilhelminalaan, paadje van Suchtelenlaan, verbinding Leigraaf/Ooigraaf enzovoorts. Wethouder Piet de Klein van BN&M zal kritisch naar deze punten kijken”, aldus Pascal.

Wonen
“De vraag om starters‐ en seniorenwoningen neemt toe”, vervolgt Pascal. ‘Op de Hutgraaf zijn inmiddels gegadigden om daar een vitale wijk, met dit soort woningen, te realiseren. Maar, in de overige kernen, zoals Winssen en Weurt moet dit meer onder de aandacht worden gebracht, bijvoorbeeld door particuliere initiatieven. BN&M neemt dit mee in haar verkiezingsprogramma.”

Verenigingsleven
“Een van de onderwerpen dat erg leeft onder de inwoners van de gemeente Beuningen zijn de bezuinigingen op het verenigingsleven. Het bloeiende verenigingsleven moet in stand gehouden worden en de subsidies mogen dus niet verder dalen, is wat vaak te horen was. Dit is niet alleen de mening van de inwoners, maar ook van Beuningen Nu & Morgen”, besluit Pascal Cobussen zijn toelichting op de twee dagen.

Ideeën bedenk je samen met inwoners en niet over inwoners, dat is en
blijft het uitgangspunt van Beuningen Nu & Morgen.

beuningennuenmorgen.nl

Volg de Beuningse Politiek tot aan de verkiezingen op Facebook en/of op Twitter.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Op de hoogte blijven van Beuningse politiek?
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h volg @BeuningPolitiek
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

wrunl4m1441bbwzwx7wv3cb67

Cookieinstellingen