Huizen gefotografeerd voor WOZ

Foto:

In december vindt er in de gemeente een veldcontrole plaats voor de
Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Bij deze veldcontrole worden panden
in de gemeente bekeken en gefotografeerd.

Voor deze werkzaamheden heeft de gemeente het bedrijf SMQ-groep ingehuurd. De medewerkers van dit bedrijf kunnen zich legitimeren. Indien u het niet vertrouwt, vraag dan gerust naar hun legitimatie.

Jaarlijks wordt 20% van de gemeente gecontroleerd. Op deze wijze komen alle panden één keer in de vijf jaar aan bod.

Wat wordt er gecontroleerd?
De medewerkers beschikken over de kenmerken van de panden zoals die op dit moment in de WOZ-administratie bekend zijn. Kenmerken zijn bijvoorbeeld: vrijstaande woning met een bouwjaar uit 1985 en een inhoud van 650 m3.
 
De medewerkers controleren de administratieve gegevens met hetgeen daadwerkelijk aanwezig is. Ook wordt gekeken naar de onderhoudstoestand van de panden.  Worden er verschillen geconstateerd, dan wordt hier een notitie van gemaakt.
 
Wat gebeurt er met de gegevens?
De gemeente beoordeelt alle verschillen en verwerkt de gegevens in de WOZ-administratie. Daarna zal de WOZ-waarde voor belastingjaar 2014 worden bepaald. De WOZ-beschikking met de daarbij behorende belastingaanslag over 2014 valt eind januari bij iedereen in de bus.
 
Invloed WOZ-waarde
Naar aanleiding van de veldcontrole kan de WOZ-waarde voor 2014 van een pand een grotere afwijking hebben dan de gemiddelde stijging of daling voor vergelijkbare panden. Op het taxatieverslag kan men zien welke kenmerken in de waarde zijn betrokken.

Gerelateer(d) bericht(en)
21-11-2013 Gemeente Beuningen moet WOZ-waarde anders vaststellen