WebFM en Radio Totaal gaan samenwerken

Webfm & Radio Totaal gaan per 21 december samenwerken. Dat betekent dat de programmeringen van beide stations in elkaar opgaan als “Webfm, Totaal voor Maas en Waal”. Webtv zendt vanaf 21 januari uit via een nieuw tv-systeem. Dat zal merkbaar zijn in de kwaliteit van het beeld en ook in de verbeterde mogelijkheden die de omroep heeft op tv.Eén van de wensen van Webfm is om meer gepresenteerde programma’s te kunnen brengen op de radio. In de afgelopen maanden zijn daarom diverse gesprekken gevoerd met de mensen achter het Beuningse internetstation Radio Totaal. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een samenwerking per 21 december 2013. Deze houdt concreet in:

Totaal voor Maas & Waal”.
De uitzendingen vinden plaats onder de naam Webfm, de nieuwe slogan wordt “Totaal voor Maas & Waal”.  De programmering van Webfm en Radio Totaal wordt in elkaar gevoegd. Webfm-programma’s als “Tussen Waal en Bruggen” (nieuws en actualiteiten)  en “Regiosport” blijven. Het programma “Rock & Roll Radio” van Radio Totaal met live bands en artiesten uit de regio krijgt een prominente plek in de programmering.

“Alle vrijwillige medewerkers van Webfm en Radio Totaal vinden een plek in de nieuwe programmering”, laat Patrick Huisman van WebFM weten. “Op werkdagen overdag zullen er meer gepresenteerde radioprogramma’s zijn dan nu het geval is en de muziek en vormgeving krijgen een “facelift” die gebaseerd is op “Radio Totaal”. Daarnaast blijft Radio Totaal op internet als radiostation bestaan met veel aandacht voor dance en actuele muziek. Hiermee willen we meer jongeren aan de omroep binden. Op Radio Totaal zal in korte nieuwsblokken aandacht zijn voor lokaal nieuws.”

Uitzendingen vanuit Beuningen

Radio Totaal bestaat uit zo’n achttien mensen die altijd graag radio maakten”, zegt Michel van Dolderen. “We hebben dat altijd gericht op Beuningen gedaan. Eerst op internet en later via de ether vanuit Lingewaard. Vanaf maart dit jaar hadden we daar geen licentie meer voor. WebFM heeft dat wel en in de ether uitzenden blijft altijd een streven. Wij hebben apparatuur dat aan de landelijke kwaliteitseisen voldoet en we hebben voldoende presentatoren om een diverse programmering over de hele dag en week te vullen. Wij zijn blij dat we na lang onderhandelen tot deze samenwerking gekomen zijn.”

Mobiele studio
De studio van Radio Totaal in Beuningen zal ingezet worden voor de uitzendingen van Webfm. Ook vanuit Druten kunnen live uitzendingen gemaakt blijven worden. Naast deze twee studio’s zal er met een mobiele studio meer op locatie uitzendingen plaatsvinden, waardoor er actueler verslag gedaan kan worden van evenementen in de regio.

Op de foto:  Patrick Huisman van WebFM (m),
Michel van Dolderen  (Alias Marcel Pardon) (l) 
en Maurice de Mandt (r) van Radio Totaal
cqoe1vj824pmleyo847sj69im

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit
Beuningen – Ewijk – Weurt – Winssen?
c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c Klik “Vind ik leuk” op Facebook
ma217sh78zjqd4t0nr9udgarz of ontvang de Nieuwsbrief
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h of volg ons via Twitter
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Cookieinstellingen