Beuningen On Ice neemt aanloop van een jaar

Het team van Beuningen On Ice heeft vrijdagavond tijdens het Ondernemerscafé in café de Zaak een preview gegeven van de plannen voor volgend jaar.Het is al uitgebreid in de media geweest dat Beuningen On Ice de winter van 2013-2014 overslaat. Dit gebeurt om in december 2014 wat afgeslankt maar gespierd van start te gaan.

Afgeslankt moet er worden om niet met een begroting van € 200.000 op zoek te moeten naar sponsoren. De organisatie wilt aan de kenmerken van BOI houden. Dat is de gratis entree en laagdrempeligheid want BOI is voor iedereen, jong en oud. Met 47.000 bezoekers in het vijfde jaar is het een geweldig evenement dat volgend jaar weer neergezet gaat worden.

De opzet
“Vorig jaar hadden we een zachte winter”, zegt voorzitter Mark van Loveren. “Maar, desondanks hadden we een enorme elektra rekening. Om de stookkosten omlaag te brengen wordt de opzet iets kleiner. Tijdens BOI 2014 blijft de ijsbaan in tact. Die houdt dezelfde oppervlakte en er blijft een aparte ijsbaan voor de kleintjes. De kleine kinderen moeten de ruimte hebben. Ook het schaatscafé blijft want de horeca heeft goed gedraaid. In het café komt een grote bar en het podium. De corridor en het schaatsverhuur, het grote middengedeelte, wordt kleiner. Daarmee worden de kosten van de tent en het stoken minder.”

Voor elkaar, met elkaar
‘Met elkaar’ uit de slogan van BOI bestaat uit de bijdrage van de sponsoren,  de inzet van de vrijwilligers maar ook de bemiddeling van het college van b&w en de contacten die  daardoor met Euregio zijn gelegd. Die samenwerking met de Euregio blijft. Met de kleinere maar gespierde opzet, staat er weer een sterk plan voor de eerstvolgende editie van Beuningen On Ice.

Noteert u 12-12-2014? Vanaf 20.00 uur is men weer welkom!

Foto’s Rob Koppers: Een kleine ijsbaan lag voor Café de Zaak
h6v1be0xrrlf666yht2zmncib

Ook de vuurkorven en glühwein ontbraken niet om de ondernemers te verwelkomen
f21gugvm3hbp4pozvx4z3eje5

hxt2lj26ujkva0akoe8kjpe0g

De organisatie hoopt op vroege toezeggingen van sponsoren zodat er
ruimschoots op tijd alle beslissingen genomen kunnen worden. Dat
verlicht het werk van de organisatoren van het evenement. Dat lukt gezien de handtekeningen aardig.
pwx6fv40aj8vuwwowgasqo3eu

En de sneeuwmachine buiten deed het ook goed
cxutg32rdk2d9ncrvywoeo4f4