Jongeren op lijst CDA Beuningen

Foto:

Het CDA Beuningen is er trots op dat een aantal jongeren op de
kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 staan. Dirk
Winnemuller uit Weurt is met 15 jaar de allerjongste op de kieslijst.
Beuningenaren Albert Rutten en David Schaftenaar zijn respectievelijk 17
en 24 jaar. De jeugdige kandidaten staan alle drie voor het eerst op de
kieslijst en nemen regelmatig actief deel aan de fractievergaderingen.Jeugd
Dirk Winnemuller zit op het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen en is ruim een jaar actief politiek betrokken bij de lokale partij. “Ik ben lid geworden van het CDA omdat de partij moeite wil doen om met elkaar dingen te bereiken”, zegt de jonge atleet, “Ik wil graag wat voor de partij en voor Beuningen doen, zodat we de gemeente kunnen helpen.”

De kandidaat op plek 20 vervolgt: “Het zwembad dreigde de deuren te moeten sluiten en er wordt nog veel meer bezuinigd op dit soort gebieden en dat zit mij vooral dwars. Daardoor versterk je ook het proces dat jonge mensen weggaan, terwijl we juist de jeugd zo hard nodig hebben hier in Beuningen.”

Samenleving
Daar sluit Albert Rutten, die tegen de tijd van de verkiezingen net 18 jaar oud is, zich graag bij aan. Hij is op de kandidatenlijst terug te vinden op plaats 11. De leerling van het Dominicus College in Nijmegen werd lid van het CDA, omdat de partij als enige durft te spreken over normen en waarden.

“De afgelopen verkiezingen deed Sybrand Buma dit ook, toen hij sprak over een nieuwe moraal. Sommigen vinden dit misschien afgezaagd, maar deze mensen wil ik toch op het hart drukken dat hoe we met elkaar omgaan op iedereen invloed heeft”, vindt Albert. “Uiteindelijk maken we een ‘samen’-leving met elkaar en het is belangrijk dat iedereen zich in deze samenleving op zijn of haar gemak voelt.”

Ruimte voor verbetering
David Schaftenaar, die sinds zijn prille jeugd in Beuningen woont, is onder meer te spreken over de aanpak van de gemeentelijke schuld door het CDA Beuningen. “Verantwoord en realistisch. Zij sturen de rekening niet klakkeloos door naar de volgende generatie”, stelt de kandidaat op de 8e positie.

David studeert toegepaste psychologie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en loopt momenteel stage als onderzoeksassistent bij de afdeling Geriatrie van het Radboudumc. Als sterke punten van de gemeente noemt hij de veiligheid, de voorzieningen, het schitterende natuurgebied en de bereikbaarheid. Hij ziet ook ruimte voor verbetering: “Als het gaat om de communicatie naar de inwoners toe. Ook zou ik graag voldoende afvalbakken zien in onze parken en het moet aantrekkelijker worden gemaakt voor starters en studenten om zich te vestigen in Beuningen.”

Foto v.l.nr.:Dirk Winnemuller, David Schaftenaar, Albert Rutten

Cookieinstellingen