Een fijne jaarwisseling, ook voor hond en kat

Foto:

Het jaar is weer bijna voorbij en wij maken ons weer op voor Oud en
Nieuw. Na een glas champagne en de nieuwjaarszoenen barst ook het
knallende vuurwerk los. Toch vindt niet iedereen en alles dat prachtig.Bang en in paniek
Veel honden en katten zijn bang voor de knallen en raken soms zelfs in paniek. Vuurwerk dat dicht bij uw huisdier knalt kan leiden tot traumatische ervaringen, waardoor hij voor altijd bang kan zijn voor knallen. Een dier in paniek kan rare dingen gaan doen. Ze kunnen in huis van alles kapot maken, maar ze kunnen ook in een poging om te vluchten van huis weglopen.

Niet alleen negeren

Bestraf uw hond of kat niet maar negeer het zoveel mogelijk. Door aandacht te geven, beloont u het angstige gedrag en zal dat  toenemen. Vanzelfsprekend laat u uw huisdier tijdens de jaarwisseling niet alleen en zorgt u ervoor dat het niet kan ontsnappen. Sluit de gordijnen en zet muziek op om hem af te leiden.

Mocht uw huisdier toch erg angstig zijn dan kunt u overwegen om Sanal Relax tabletten 1 a 2 uur van te voren door de voeding te doen. Sanal Relax tabletten zijn tabletten die nerveuze honden en katten kalmeerd. De werkzame stof, het aminozuur L-trypthofaan, zorgt op natuurlijke wijze voor kalmering zónder dat uw hond of kat er suf van wordt. De dosering werkt 6 tot 8 uur lang. Het toedienen kan op oudjaarsdag begonnen worden. Bij stressvolle situaties kunt u een dag eerder beginnen, zodat de werkzame stoffen in voldoende mate worden opgenomen.

Sanal Relax is verkrijgbaar bij Dierenspeciaalzaak Bulten-de-Beijer aan het Amaliaplein 15 (tel. 024-677 1574) in Beuningen.

huisdierspeciaalzaak.nl

jaarwisseling-300x250