Generatiepark nog niet aan  Kerkpad/Leegstraat

Een motie van het PvdA, Groen Links en het CDA om gericht de door de Generatiepark gewenste locatie te onderzoeken heeft het niet gehaald tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond.Met acht stemmen legde de motie het af tegen negen stemmen van BN&M en de VVD. Roel van Beuningen van  BN&M hierover: “Het college is in gesprek met het generatiepark en het is onnodig om nu een locatie aan te wijzen terwijl er nog drie verschillende locaties onderwerp van gesprek zijn. Door de locatie vast te leggen kan het college op  dit punt niets beslissen terwijl u ook geen dekking heeft voor het voorstel. We moeten zuinig zijn op de centjes want u wilt, hoop ik, met de PvdA straks ook tegen de mensen in Beuningen zeggen dat het zwembad open blijft. We moeten toch kijken hoe we dat allemaal financieel voor elkaar zien te krijgen.”

De locatie Kerkpad/Leegstraat is een verdienlocatie waar de gemeente nieuwbouw wilt neerzetten. De locatie zou de gemeente vier ton op kunnen leveren. De stichting Generatiepark Winssen zegt een ton via subsidie te kunnen bieden.

Raadslid Houben van Groen Links zegt dat het college ook kan kijken of er geen andere locatie in Winssen als verdienlocatie aangewezen kan worden zodat het mogelijk op te leveren bedrag van de verdienlocaties ongewijzigd blijft.

Dave Preijers wilt gewoon weten of het haalbaar is op het Kerkpad. “Roel van Beuningen zegt dat mevrouw Straathof het de kant van de Kerkpad op wilt sturen maar ik heb het gevoel dat er op dit moment juist richting de kerk (de boomgaard) gestuurd wordt. Volgens mij  moeten we de door de Generatiepark gewenste locatie als eerste gaan bekijken.  Als na onderzoek blijkt dat het niet haalbaar is, dan geeft dat duidelijkheid.”

De gemeenteraadsvergaderingen van de gemeente Beuningen worden live uitgezonden en op de website gemeentebestuur.beuningen.nl te volgen. Dit onderwerp is nu te bekijken bij punt 3 Vragenuur van de vergadering van 17 december 2013.

Gerelateerd(e) bericht(en)
06-12-2013 Generatiepark mogelijk de boomgaard in
29-10-2013 Wethouder Piet de Klein: Generatiepark niet Leegstraat
27-10-2013 Debat Generatiepark Winssen
22-10-2013 Beslist het college over Generatiepark
30-09-2013 Gesprek zonder alternatieven
25-09-2013 CDA Beuningen: Initiatief Generatiepark Winssen verdient kans
25-09-2013 Hoek Leegstraat/Kerkpad nog bespreekbaar
20-09-2013 Geen generatiepark op hoek Leegstraat/Kerkpad
18-09-2013 Generatiepark Winssen aast op trapveldje

Cookieinstellingen