Doortocht Vierdaagse Beuningen blijft feestelijk

Foto:

Stichting Beuningen Sportief die de doortocht Vierdaagse Beuningen organiseert, heeft de gemeente om een verhoging van de gemeentelijke bijdrage verzocht. Zij hebben aangegeven zonder deze verhoging niet in staat te zijn het evenement te organiseren.De afgelopen 5 jaar heeft de stichting via UPC-gelden extra middelen gehad maar die bijdrage is nu gestopt. Na eerst kritisch naar de kosten gekeken te hebben en zaken geschrapt te hebben is nu de bodem bereikt. De stichting is verantwoordelijk voor festiviteiten. Het organiseren van de alle activiteiten zoals de standplaatsen, de inrichting van rustplaatsen en het verlenen van vergunningen liggen bij de stichting.

“Het evenement is van grote waarde voor de gemeente”, laat wethouder Henk Plaizier van financiën weten. Het zet de gemeente positief op de kaart en is belangrijk voor een goede p.r. Indien de stichting stopt, hebben we uitgerekend dat het de gemeente ongeveer € 11.000 gaat kosten. Dat komt onder andere door de ambtelijke uren die dan gemaakt moeten worden. Daarbij heeft de stichting alle ervaring en is de kwaliteit van de organisatie goed.”

De gemeente is bereid om de bijdrage aan dit evenement te verhogen van € 4.500,- naar € 7.500,-. In de verhoging zit ook een indexatie wat al sinds de eerste organisatie nooit toegepast is.

Cookieinstellingen