De kracht van aandacht!

Foto:

Kinderen krijgen tegenwoordig steeds meer prikkels te verwerken. Niet vreemd dat sommige kinderen daar last van hebben. Dat kan zich uiten in piekeren, slecht slapen of concentratieproblemen.INFOTORIAL

Marieke Lindsen kan ze leren de rust in zichzelf te vinden. Ze geeft een cursus mindfulness die helemaal toegespitst is op kinderen. Ook voor pubers biedt ze trainingen aan.

Na ruim tien jaar als lerares in het basisonderwijs te hebben gewerkt, wilde Marieke zich ook op andere vlakken ontwikkelen. “Ik volgde een coachingsopleiding en kwam in aanraking met mindfulness”, vertelt ze. “Ik was zo enthousiast, dat ik daarna de opleiding tot ‘Trainer Mindfulkids’ en de opleiding tot ‘.b trainer voor pubers’ heb gevolgd.”

Maandag 13 januari starten nieuwe trainingen mindfulness voor kinderen in Beek, Groesbeek en Beuningen. De eerste bijeenkomst is geheel gratis en vrijblijvend. De cursus  bestaat uit zes weken van twee korte sessies per week. “Kinderen hebben niet zo’n lange spanningsboog, vandaar dat mijn lessen slechts zo’n dertig à vijfenveertig minuten duren. Ook geef ik geen huiswerk op, dat zou weer een verplichting  zijn en dat wil ik juist vermijden. De kinderen leren spelenderwijs.”

“Mindfulness is niet zweverig”, legt Marieke uit. “Helemaal niet. Mindfulness heeft met gerichte aandacht en bewustwording te maken en is heel basaal. Zo komt de ademhaling ruimschoots aan bod. Ook laat ik ze bewust waarnemen. Doel is dat ze leren stil
te staan bij hun waarnemingen en hun gevoel daarbij. Boosheid, blijdschap, spanning,
plezier, allemaal waardevolle emoties. Ik leer kinderen daar op een goede manier mee
omgaan.”

Maandag 13 januari 2014 start een nieuwe training in Beuningen. Uw kind is de  eerste bijeenkomst van harte welkom om geheel vrijblijvend en gratis te ervaren of de training wat voor hem/haar is.

Voor meer informatie en/of aanmelding: www.mariekecoaching.nl, 06-49945430.

Cookieinstellingen