Gemeenteraadsverkiezing leeft nog weinig in Beuningen

Dat is de conclusie nadat de gemeente middels een forum getracht heeft de inwoners te betrekken bij het laten maken van een stemwijzer.”Er is met 26 onderwerpen en 18 reacties, ontzettend weinig gereageerd op het forum“, zegt wethouder Henk Plaizier (VVD Beuningen). “Het is dan ook nog eens betreurenswaardig als je dan ziet dat diegene die een reactie achtergelaten hebben ook nog in de meeste gevallen al politiek actief zijn.”

Ondanks dat er weinig op het forum gereageerd is weten de inwoners wel goed wat er speelt. Dat is de indruk van Pascal Cobussen, raadslid van Beuningen Nu en Morgen. “Als wij in het centrum met mensen in gesprek zijn, dan zijn ze goed op de hoogte. De communicatie van de gemeente naar buiten lijkt dan wel goed te zijn.”

Input stemwijzer
“Het forum was een optioneel middel om input binnen te krijgen”, laat een woordvoerster van de gemeente desgevraagd weten. “De basis voor de stemwijzer is gelegd in een bijeenkomst met de politieke partijen op 10 december jongstleden. Verder heeft ProDemos (het bedrijf wat de stemwijzer maakt) de afgelopen tijd alle verkiezingsprogramma’s doorgenomen. Op basis van deze 3 onderdelen (input forum, bijeenkomst en verkiezingsprogramma’s) maken ze een lijst met mogelijke stellingen waar de politieke partijen op kunnen reageren. Daarna vindt verdere analyse en selectie van de 30 definitieve stellingen plaats door Prodemos.”

De stemwijzer komt rond 15 februari 2014 online.

Gerelateer(d)e bericht(en)
19-11-2013 Inwoners mogen meedenken over inhoud stemwijzer
05-09-2013 Beuningen zet StemWijzer in voor gemeenteraadsverkiezingen

nhxcyd3iranc1h37lfjzdqqf5

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Volg de Beuningse Politiek tot aan de verkiezingen op
c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c Klik “Vind ik leuk” op Facebook
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h of volg het via Twitter
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Cookieinstellingen