Verrassingsactie fietsverlichting

Foto:

Op vrijdag 10 januari vond er bij het Asdonckterrein in Beuningen een verrassingsactie van het ROVG plaats
om het belang van fietsverlichting onder de aandacht te brengen.Dit alles in het kader van de nieuwe fietslichtcampagne ‘Ik wil je zien’. Bij het Asdonckterrein in Beuningen verrees een heuse pitstraat. Fietsers zonder verlichting werden aangesproken, waarna er een gratis setje fietsverlichting op hun fiets werd gemonteerd.

Ook Piet de Klein, wethouder Verkeer, werkte even mee in de pitstraat.

Achtergrond fietslichtcampagne ‘Ik wil je zien’
De nieuwe campagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland (ROVG) is eind november gestart met de slogan ‘Ik wil je zien’. Doelstelling van deze campagne is bevorderen dat fietsers, met name jongeren tussen de 13 en 24 jaar, beschikken over goed werkende fietsverlichting en reflectie en deze ook écht gebruiken in het donker en bij omstandigheden met beperkt zicht.

Twintig procent van de fietsslachtoffers in Nederland is het gevolg van ongevallen in het donker. Vooral  jongeren in de leeftijdscategorie van 12 tot 25 jaar zijn daarbij slachtoffer. Hoewel bijna alle jongeren zich bewust zijn van het belang van goed werkende fietsverlichting, rijdt de helft van hen nog steeds zonder licht in het donker.

Jeugdige fietsers beseffen vaak pas hoe slecht ze zonder fietsverlichting te zien zijn, als ze 18, 19 jaar zijn, autorijlessen nemen en zélf achter het stuur van een auto zitten. Vaak schrikken ze dan pas écht van het (te) laat opmerken van fietsers zonder licht in het verkeer.

Foto: Facebook.com/gelderlandveilig

Cookieinstellingen