Verscheidenheid aan oversteekplaatsen

Foto:

Naar aanleiding van het ingezonden stuk ‘Fietspaden: Wie het weet mag het zeggen’ geeft de gemeente Beuningen een toelichting op de verschillende situaties.“De steller van het artikel geeft aan dat de fietsoversteken allen anders zijn. Dit klopt ook, want het zijn ook allen andere soorten zijwegen.”

“De Wilhelminalaan is een 50km-ontsluitingsweg met vrijliggende fietspaden en druk autoverkeer. De Kromme Dissel is een 30km-erftoegangsweg zonder fietsvoorzieningen met beperkt verkeer uit de wijk de Hoeve. En de Lagunesingel betreft weer een 60km-buitengebied weg met aanliggende fietsvoorzieningen en een 2e autokruising op korte afstand (Nieuwe Pieckelaan). Op basis van landelijke richtlijnen (CROW) richten we als wegbeheerder dit soort kruisingen in.”

 
Monitoring en educatie
“Uiteraard houden we als gemeente de verkeersongevallen nauwlettend in de gaten. Dit doen we altijd in goed overleg met de politie. Bij de oversteek Pieckelaan – Lagunesingel zijn al vele verkeersmaatregelen getroffen om het conflict tussen auto en fietser zo goed mogelijk te minimaliseren.

Toch is er hier helaas weer een ongeval gebeurd. Bij elk ongeval is het goed om nauwkeurig naar de toedracht en oorzaak te kijken. Uit onderzoek blijkt dat bijna 90% van de ongelukken gebeuren door menselijke factoren, niet door het voertuig of de weg. Vandaar dat gemeente Beuningen ook het belang inziet van een goed en uitgebreid verkeerseducatieprogramma. Houdt u aan de verkeersregels en vooral: houd rekening met elkaar!

Bron: Afdeling Communicatie, gemeente Beuningen, tel. 14 024


Gerelateerd(e) bericht(en)
13-01-2014 Fietspaden: Wie het weet mag het zeggen
11-01-2014 Fietsster geschept op Lagunesingel
12-09-2013 Meisje van negen aangereden op snelfietspad
11-09-2013 Gemeente neemt extra maatregelen fietsoversteek

Cookieinstellingen