Brand bij ARN Weurt

Foto:

Bij de afvalenergiecentrale ARN in Weurt brandt buiten op het terrein
sinds vanochtend vroeg huisvuil. De brandweer heeft de brand onder
controle. De brand veroorzaakt rook, stank en roetdeeltjes in de
omgeving.Metingen
De hulpdiensten hebben metingen uitgevoerd in de directe omgeving van de brand. Uit deze metingen blijkt dat de concentratie schadelijke stoffen in de rook laag is. Om te voorkomen dat de rook en geur in uw huis komt, kunt u het beste uw ramen gesloten houden. Het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat, op verzoek van de gemeente Beuningen, uit voorzorg onderzoek doen naar de roetdeeltjes die neerdalen in de omgeving van de brand.
 
Roetdeeltjes
Op de kaart ziet u in welke gebied er overlast is van rook en roetdeeltjes.
brand-arn-weurt

Zijn er roetdeeltjes neergedaald in uw omgeving? Neem het dan af met een vochtige doek en draag handschoenen. Uw auto kunt u met de tuinslang schoonspuiten of naar de wasstraat rijden. Bent u in contact gekomen met verontreinigde bodem of materiaal (waaronder speelplaatsen), dan adviseren wij u uw handen met zeep te wassen. Heeft u meer vragen? Bekijk dan de lijst van de GGD met vragen en antwoorden over de gevolgen van deze brand.
 
Oorzaak brand
De brand is waarschijnlijk ontstaan door biologische broei in het afval.
 
Gecontroleerd uitbranden
De brand duurt naar verwachting nog de hele middag en avond. De brandweer laat de balen huisvuil namelijk gecontroleerd uitbranden, de meest veilige oplossing. De overlast door de rook neemt waarschijnlijk rond 17.00 uur vanavond af omdat het dan harder gaat waaien.

Bron: ARN Weurt

Cookieinstellingen