Cliëntenraad Beuningen zoekt enthousiaste nieuwe leden

Foto:

De Cliëntenraad Beuningen is een onafhankelijke adviesraad. De raad komt
op voor de belangen van mensen die zorg of hulp kunnen gebruiken bij
het zoeken naar arbeid en/of inkomensondersteuning nodig hebben.Wat doet de Cliëntenraad?
De Cliëntenraad Beuningen adviseert het bestuur van de gemeente vooral bij het nemen van besluiten over onderwerpen op het gebied van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en de WWB (Wet werk en bijstand).  Maar er zijn veel ontwikkelingen op het sociale domein: de jeugdzorg en de AWBZ die bij gemeenten worden ondergebracht, de invoering van de Participatiewet en de oprichting van het Werkbedrijf.

Wanneer?
Eenmaal per maand (en maximaal tien maal per jaar) komen de zes leden en de voorzitter van de Cliëntenraad bijeen. Dat is altijd op een maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur. De gemeente Beuningen biedt daarbij ambtelijke en secretariële ondersteuning. De vergaderingen vragen gemiddeld om één dagdeel voorbereiding per week.

Wat vragen we van u?

De Cliëntenraad zoekt enthousiaste personen die …
• ervaring hebben met onderwerpen uit het genoemde werkveld of die daar op een andere manier bij betrokken zijn,
• ervaring hebben met of interesse hebben in vraagstukken over jeugdbeleid en beleid rond mensen met een beperking,
• bij voorkeur kennis hebben van de gemeentelijke organisatie en de diverse maatschappelijke instellingen waarmee de gemeente te maken heeft,
• zich mondeling en schriftelijk goed kunnen uitdrukken,
• gemiddeld één dagdeel per week beschikbaar zijn voor het voorbereiden van vergaderingen en voor deelname aan regionale en landelijke bijeenkomsten.  

Vergoeding

U ontvangt een vergoeding per vergadering die u bijwoont.

Belangstelling
Heeft u belangstelling? Reageer dan vóór 19 februari 2014. Stuur een korte sollicitatiebrief met uw cv naar de voorzitter van de Cliëntenraad Beuningen, de heer Henk Peereboom, postbus 14, 6640 AA  Beuningen. Solliciteren via de mail kan ook: [email protected]

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met de afdeling Zorg, werk en inkomen van de gemeente Beuningen via telefoonnummer 14 024.

Bron: Afdeling Communicatie, gemeente Beuningen, tel. 14 024

Cookieinstellingen