Truus van Rossum uit Ewijk Koninklijk onderscheiden

EWIJK – Maandagmiddag heeft burgemeester Carol van Eert de Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uitgereikt aan de 82-jarige Mevrouw Truus van Rossum – Florussen.In het bijzijn van genodigden werd mevrouw Van Rossum in ontmoetingscentrum ’t Hart in Ewijk toegesproken. De burgemeester sprak zijn waardering uit voor het feit dat mevrouw Van Rossum zich al sinds 1990 als vrijwilligster inzet bij de Stichting Welzijn Ouderen Beuningen. “Ze doet dit met veel geduld, is begaan met mensen en zorgt voor
een positieve sfeer”, sprak Van Eert. “En mevrouw Van Rossum-Florussen is nu 82 jaar en nog steeds blijft zij zich actief inzetten voor ouderen en soms zelfs jongere cliënten dan zichzelf.”

Op 19 april 1990 is Stichting Welzijn Ouderen Beuningen gestart met het project dagverzorging in de gemeente Beuningen (dit is een van de projecten van Stichting Perspectief). Er werd gestart met twee dagen. Inmiddels is de dagverzorging gegroeid van twee naar vijf dagen in de week.

Van Rossum-Florussen is vanaf de start als vrijwilligster betrokken bij de dagverzorging in ’t Praothuis in Ewijk. Mevrouw Van Rossum-Florussen biedt ondersteuning bij de dagelijkse dagactiviteiten. Zij schenkt koffie/thee en verzorgt/begeleidt de maaltijden. Daarnaast voert zij individuele- en groepsactiviteiten uit met de cliënten.

Het werk van Van Rossum-Florussen wordt steeds intensiever en belangrijker. In de loop der jaren is de problematiek van de cliënten in de dagopvang complexer geworden. Van in eerste instantie een sociale opvang, nu naar een dagverzorging met voornamelijk behoefte aan zorg- en individuele begeleiding. Door onder andere de inzet van Van Rossum-Florussen kan de organisatie meer aandacht geven aan de cliënten en daardoor meer activiteiten met hen ondernemen.

Mevrouw Van Rossum-Florussen heeft bijna nooit verstek laten gaan, ze is een trouwe vrijwilligster met een groot hart voor haar cliënten. De Koninklijke Onderscheiding is een  blijk van grote waardering voor haar langdurige verdiensten voor de gemeenschap.

Cookieinstellingen