Kinderpretpagina viert 12,5-jarig bestaan

Foto:

Op 9 november 2001 schreef een journalist van De Gelderlander een
artikel met als titel ‘Hele land op pretpagina van Annemieke’, met foto
en al. Kinderpretpagina.nl stond toen nog helemaal in de kinderschoenen
en bood alleen nog info voor de regio Nijmegen/Arnhem. Nu, jaren later biedt de kinderpretpagina informatie over het hele land en is de informatie via diverse zoekfuncties op de site goed te vinden. Nu met ruim 100 kinderfeestjes in de regio Nijmegen!

Alles in een schoenendoos

Annemieke van de Sterre uit Beuningen vertelt hoe het allemaal begon. “Eind 1988 kwam ik met mijn gezin in Beuningen bij Nijmegen wonen. In een voor mij totaal vreemde omgeving ging ik op zoek naar allerlei dingen die je kunt doen met kleine kinderen. Alle informatie belandde in een schoendoos totdat er in 2000 een tijdschrift in de bus viel met daarin een cursus ‘hoe een website te bouwen’. De schoenendoos belandde op de kop en niet lang daarna stond mijn verzamelde informatie over de regio Nijmegen op internet. Kinderpretpagina.nl was geboren!”

Veel publiciteit in de media
Een journalist van De Gelderlander kwam in november 2000 toevallig op www.kinderpretpagina.nl en schreef erover. De vele leuke reacties deden Annemieke besluiten om ‘landelijk te gaan’. Vanaf 2003 kreeg de website een spinoff en ging zij ook kinderfeestjesbeurzen organiseren. In Nijmegen, Den Bosch, Houten en Arnhem werden de beurzen op en afgebouwd. “Met de beurzen heb ik veel publiciteit gehaald”, zegt Annemieke. O.a. in het Jeugdjournaal en later op het NOS-journaal van februari 2004 dat op zondagavond na de sport werd uitgezonden. De filmploeg had die dag op de beursvloer in Houten diverse opnames gemaakt en dat werd uitgezonden.In 2006 werd ik gevraagd om gast te zijn in het programma Lijn 4 van RTL, de opvolger van Koffietijd. Hier kon ik vertellen over de kinderfeestjes van nu.”

“Na een aantal jaren kinderfeestjesbeurzen georganiseerd te hebben ben ik me gaan bezinnen op hoe verder te gaan”, gaat Annemieke verder. “De kosten voor het organiseren van een evenement (publiciteit en huur zaal) werden erg groot en je bent afhankelijk van of bezoekers komen of niet. Ik besloot terug te gaan naar de oorsprong want, kinderfeestjes zullen altijd worden gegeven. Ook grotere kinderfeesten blijven georganiseerd worden door bedrijven, winkelcentra e.d. Dus zou ik dóórgaan met kinderpretpagina.nl maar dan door uit te breiden met kinderboeken, kinderkappers, kindervakanties, feesttraktaties et cetera.”

Vernieuwde website
Na 12,5 jaar was kinderpretpagina.nl toe aan een complete vernieuwing zodat het weer een site van deze tijd is. Je kunt zoeken op postcode of thema en er is een handige Agenda met actuele uitjes. De Kinderpretpagina blijft een informatieve site met vrolijke kinderactiviteiten van kinderkappers tot kindervakanties, van dagjes uit tot feesttraktaties en natuurlijk een paar duizend Nederlandse bedrijven die een kinderfeestje organiseren!

Website: www.kinderpretpagina.nl

Cookieinstellingen