De Duivelskolk in Weurt weer opgeruimd

Dit is te danken aan Theo Bartels en enkele leden van hengelsportvereniging De Duivelskolk. Zaterdagochtend trokken zij de uiterwaarden bij Weurt in om in het kader van de ‘Maas en Waalse Schoonmaakdag’ het gebied op te ruimen.Theo Bartels van hengelsportvereniging De Duivelskolk wordt gezien als de mede-initiator van de deelname van de gemeente Beuningen aan de ‘Maas en Waalse Schoonmaakdag’.

“Acht jaar geleden werden wij door Theo benaderd”,  vertelt een beleidsmedewerkster van de afdeling Milieu van de gemeente Beuningen. “Theo kwam met de vraag of de gemeente op een of andere wijze kon ondersteunen als de hengelsportvereniging de omgeving rond de Duivelskolk in Weurt op ging ruimen. Wij wisten van een dergelijk initiatief in Maas en Waal en na contact opgenomen te hebben, zijn we als gemeente aangesloten bij het jaarlijks terugkerende ‘Maals en Waalse schoonmaakdag’. We merken dat er veel animo voor is. Men is enthousiast en we hopen dat het anderen ook bewust maakt van de omgeving en dat, als het eenmaal opgeruimd is, het ook langer opgeruimd gehouden wordt.”

“Vissers houden van een schone omgeving en schoon water”, zegt Theo. “Als er hoog water is en noorderwind dan komt er veel plastic hierheen gedreven. Bij zuiderwind belandt het allemaal bij Lent en Oosterhout. Jaren geleden is een jachtvereniging in Druten begonnen met schoonmaken en zo is deze dag ontstaan. Zij doen het inmiddels niet meer maar er zijn inmiddels heel veel verenigingen, scholen, groepen en individuelen die het opgepakt hebben. Het is  leuk idee dat ik dat acht jaar geleden bij de gemeente gevraagd heb en dat het ook in Beuningen tot zoiets uitgegroeid is.”

Theo Bartels voor kunstwerk ‘De Dijk’ in Weurt. Hiervandaan vertrekt de groep om schoon te maken langs het Grindgat, Het Nieuwe Grindgat en de Duivelswaai.
jitbleg5fj3xk7lbyk8so5fec

Vandaag is het de achtse keer dat de gemeente Beuningen tijdens de ‘Maas en Waalse Schoonmaakdag’ de inwoners ondersteunt en voor plastic handschoenen en vuilniszakken zorgt. De volle zakken worden dezelfde dag nog opgehaald. De hengelsportvereniging brengt  zelf het verzamelde afval naar de gemeentewerf.

Buurtvereniging de Veerman is met een grote groep door het dorp aan het trekken. Hier zijn ze bij de Zadelmaker in Beuningen.
qmbj950vqgu6bz5kl63jngeap

Cookieinstellingen