Optimale aanrijtijd ambulance met post Elsenpas

Foto:

Begin dit jaar ondertekenden afgevaardigden van de Veiligheidsregio
Gelderland- Zuid en van de gemeente Beuningen een opstalovereenkomst
voor een ambulancepost aan de Elsenpas in Beuningen.Op maandag 17 maart is de locatie aan de Elsenpas officieel uitgegeven aan de Veiligheidsregio. Daarmee is het startsein gegeven voor de realisatie van de nieuwe ambulancepost. 

Aanrijtijd van 15 minuten
Met de komst van de nieuwe ambulancepost aan de Elsenpas (tussen Schoenaker N847 en de Verlengde Wilhelminalaan) is er een optimale spreiding van ambulanceposten ontstaan voor de gemeenten Beuningen, Druten en Wijchen. 97% van de inwoners van deze gemeenten kan binnen 15 minuten responstijd bereikt worden door de ambulance. Daarmee wordt voldaan aan de wettelijke eisen. Hiermee komen de ambulanceposten van Wijchen en Druten te vervallen. 

Ambulancepost
De ambulancepost is een standplaats waar medewerkers hun dienst beginnen en eindigen, kantoor houden en waar vandaan ambulanceauto’s vertrekken voor ziekenhuisritten en spoedgevallen.

Het gaat om een tweelaagsgebouw voor ongeveer 24 medewerkers. Deze standplaats is 24 uur per dag bezet en gemiddeld wordt er tien keer uitgerukt met sirene.

Gerelateerd(e) bericht(en)
19-10-2013 Weg vrij voor ambulancepost Beuningen
15-07-2013 Ambulancepost voor Beuningen aan de Elsenpas

Cookieinstellingen