Toch geen rotonde voor Weurt

In 2014 en 2015 wordt de Van Heemstraweg in Weurt aangepast. Voor zowel de kruising Van Heemstraweg -Postkantoorstraat, als de oversteek Jonkerstraat zijn nieuwe schetsontwerpen uitgewerkt. Een eerder geschetste rotonde bleek niet inpasbaar. Daarom wordt nu gewerkt aan een kruising met groot middeneiland. Ook komen er verkeerslichten bij de Jonkerstraat en gaan bromfietsers de rijbaan op en af bij de bebouwdekomgrenzen. In de zomer van 2015 zijn de aanpassingen gereed.Aanpassing kruising Van Heemstraweg – Postkantoorstraat
“De verkeerslichten op dit punt zijn sterk verouderd en de situatie is onveilig voor fietsers”, laat een woordvoerster weten. “Voetgangers en fietsers hebben via een groene middeneiland de mogelijkheid om rustig en veilig over te steken. Dit alternatief op de rotonde lijkt op de slinger zoals vlakbij het gemeentehuis. De slinger in de weg moet in afdoende mate het verkeer afremmen waardoor de verkeerslichten kunnen vervallen. De rotonde was niet haalbaar omdat daar teveel grond voor aangekocht zou moeten worden.” Wethouder Piet de Klein vult aan dat het verlagen van de kruising nog bekeken wordt maar dat aanwezigheid van leidingen onder en langs de kruising er voor kunnen zorgen dat het lager leggen van de weg niet in de plannen opgenomen kan worden.

Afbeelding: Google streetview, de snelheidremmende slinger voor het gemeentehuis
qhy1tbl4rc289kgzsbojc98g2

Verkeerslichten oversteek Jonkerstraat
De oversteeklocatie bij de Jonkerstraat wordt belangrijker door de komst van de nieuwe
multifunctionele accommodatie Kloosterhof. Om het oversteken voor fietsers en voetgangers veiliger te maken, worden hier verkeerslichten geplaatst. Ook komt er meer opstelruimte voor degene die de Van Heemstraweg willen oversteken.

Vormgeving bebouwde komgrenzen
Bij de bebouwde komgrenzen worden nieuwe in- en uitgeleiders voor bromfietsers gemaakt zodat deze eerder de Van Heemstraweg op gaan. De Van Heemstraweg is vanaf Weurt tot Beuningen nog een 80 km-weg maar, wordt vanaf de reconstructie een 60 km-weg.

Schets: A = huidige oversteek, in nieuwe situatie oversteek voor voetgangers en fietsers.
qwg6moylegq5cp9wcxahf7swj

Gerelateerd(e) bericht(en)
19-06-2013 Ovatonde Van Heemstraweg Weurt

Cookieinstellingen