Bevrijdingsstraat op de schop

Foto:

WEURT – Het rioolstelsel in Weurt is aan verbetering toe. De gemeente start daar in de Bevrijdingsstraat mee. Naast het vervangen van het rioolstelsel wordt het straatwerk en het groen in de omgeving aangepast.Gescheiden stelsel
De werkzaamheden aan het riool zijn nodig om de capaciteit te verbeteren. Dit gebeurt door het afkoppelen van afvoer van hemelwater op het vuilwaterriool, het realiseren van de zogenaamde ‘gescheiden stelsel’. Bij het huidige ‘gemengd stelsel’, wordt zowel afval- als  hemelwater afgevoerd naar de waterzuivering. Deels schoon water wordt onnodig gezuiverd. Bij een gescheiden stelsel wordt alleen het vuil water afgevoerd naar de waterzuivering. Het schone hemelwater wordt afgevoerd naar open water. Door deze scheiding is tevens meer capaciteit voor het vuil water beschikbaar.

Bomen gekapt

In de Bevrijdingsstraat zijn 12 haagbeuken gekapt. Deels om de rioolwerkzaamheden goed uit te kunnen voeren (de wortels van de bestaande bomen zouden teveel worden beschadigd bij de graafwerkzaamheden) en deels omdat dit een wens was van de bewoners. Zij vonden de straat te donker. De bomen stonden aan twee kanten van de weg en worden door een paar bomen vervangen die aan één kant van de weg komen. Ter compensatie komen er enkele bomen op andere plaatsen terug.

De  gemeente kiest voor het combineren van werk. Vandaar dat ook aan de Thomas van Heereveldstraat 13 Esdoorns gekapt zijn. Deze waren in slechte conditie en worden door 13 krimlinden vervangen. De nieuwe bomen worden verder van de weg af geplant zodat deze voldoende ruimte hebben om uit te groeien.

Cookieinstellingen