Zilveren draagspeld voor Ton van Gaalen

Donderdag 3 april heeft Ton van Gaalen uit Beuningen de Zilveren Draagspeld van de gemeente Beuningen ontvangen. Van Gaalen kreeg de onderscheiding bij zijn afscheid van Crowe Horwath, Accountancy & Belastingadvies, het bedrijf waar hij 27 jaar werkzaam is geweest.Bij dit afscheid werd stilgestaan bij wat Ton allemaal, zowel zakelijk als maatschappelijk, bereikt heeft. Hij zet zich op diverse fronten belangeloos in voor ondernemers in de regio, voor N.E.C. en daarmee ook voor de regionale bevolking.

In de jaren tachtig als registeraccount voor zichzelf begonnen in Nijmegen, heeft Ton op 1 oktober 1986 zijn sterk groeiende kantoor ingebracht in de maatschap ‘de Zeeuw & de
Keizer accountants en belastingadviseurs’. Met haar 40 medewerkers heeft het kantoor een
prominente naam opgebouwd in de gehele regio. Onder leiding van van Gaalen heeft het kantoor zich aangesloten bij het internationale netwerk Crowe Horwath. Vanaf 1 januari 2011 voeren alle aangesloten kantoren wereldwijd deze naam.

Bevlogen en gedreven heeft Ton als voorzitter en boegbeeld van de businessclub zijn missie uitgevoerd: het op de kaart zetten van de businessclub Ondernemers Sociëteit Regio Nijmegen (OSRN) als het grootste zakenplatform van de regio en op die manier zorgen voor een gezonde basis voor het betaalde voetbal in Nijmegen. Onder zijn bewind is de OSRN in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste en belangrijkste zakenplatform van Nijmegen en omgeving.

Ton van Gaalen is ook één van de initiators van de Nijmeegse Haringparty. Dit is een happening waarbij de OSRN al 14 jaar op rij haar maatschappelijke betrokkenheid toont door de opbrengst van de haringveiling te koppelen aan nader te bepalen doelen in Nijmegen en omgeving.

Als groot voetballiefhebber en supporter van N.E.C. is Ton met zijn bedrijf Crowe Horwath al vele jaren actief sponsor van N.E.C. Mede dankzij hem zijn mensen gemobiliseerd
en enthousiast gemaakt om lid te worden van de businessclub en om daarnaast N.E.C. te steunen in goede, maar vooral ook in mindere tijden. Ook bij Europese wedstrijden van N.E.C. is hij één van de voortrekkers om sponsors en businessclubleden te mobiliseren en te activeren om de club in het buitenland te vergezellen en op een positieve wijze te representeren. In 2012 is Ton voorzitter geworden van de Raad van Commissarissen.

De zilveren erepenning is een gemeentelijke onderscheiding die uitgereikt wordt aan personen die zich inzetten zonder eigen belang.

Cookieinstellingen