Camping de Muk neemt deel aan humanitair transport

Foto:

Erik Vonk van Camping de Muk uit Winssen vertrekt aanstaande zaterdag met een humanitair transport naar Bosnië.  Behalve hulpgoederen brengen gaat hij met een groep van 4×4 rijders ter plaatse huizen opknappen en renoveren.”Het is een bijzondere uitdaging die ik samen met mijn neef en 24 andere personen vanaf komende zaterdag voor acht dagen zal aangaan”, vertelt Erik. “Vanuit mijn persoonlijke interesse en in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen vanuit mijn bedrijf heb ik me opgegeven voor een humanitair transport naar Bosnië. Aanleiding van dit alles is een nieuwsbrief van autobedrijf Saris waarin een oproep werd gedaan voor deelname aan deze 4×4 trip naar Bosnië voor de Stichting 4WD Supporting Bosnia.”

“In totaal gaan we met 25 personen en elf 4×4 auto’s in konvooi, 13 ton aan hulpgoederen brengen en ter plaatse installeren en monteren. We rijden in 3 dagen naar de bestemming en vervolgens heeft ieder team in nog eens 3 dagen een eigen klus te klaren. De klussen variëren van het inrichten van een woning, plaatsen van complete keuken en douches, zetten van tegels en leggen van vloeren tot zelfs het plaatsen van een complete tandartseninrichting voor algehele mondzorg.”

“Na de montagedagen is er één dag gereserveerd om de bijzonderheden vanuit de burgeroorlog te bezoeken (en te ondergaan). Dit schijnt een emotionele ervaring te zijn, en weten we direct waar we dit allemaal voor doen. Daarna gaan we in twee dagen weer op naar Nederland waar we uiteindelijk gezamenlijk met onze gezinnen onder het genot van een stamppotbuffet de trip afsluiten.”

Aanstaande zaterdag om 5.00 uur in de ochtend rijdt Erik , zijn neef Bert uit Oosterhout en de de overige deelnemers weg. De aanhangers staan al geladen en zijn door de douane bekeken en gekeurd.
bosnie-humanitair-transport-2-1240