Centrum Beuningen opgeruimd na Beuningen DOET!

Ondernemers, ambtenaren, burgers en scouting Beuningen zijn met zichtbaar resultaat als schoonmaakploeg dinsdagavond door het centrum van Beuningen getrokken.Niet mopperen maar dóen
Het idee voor de actie ‘Beuningen DOET!’ is ontstaan toen een aantal ondernemers de koppen bij elkaar stak om te brainstormen over de verbetering van de sfeer in het centrum. “Er kwamen al snel allerlei ideeën ter tafel, maar we realiseerden ons tegelijkertijd, dat er binnen de gemeente niet voldoende budget is om dat allemaal te realiseren”, aldus Loes Jongen, die als centrummanager bij de werkgroep van ondernemers is aangesloten. “En we weten ook dat we kunnen blijven mopperen, maar dat daarmee het probleem niet wordt opgelost. We moeten dus creatief zijn.”

“We hebben een zichtbaar begin gemaakt”, is het algemeen gevoel van de hulptroepen. “Het lukt natuurlijk niet om in één keer alles spik en span te krijgen maar het gaat ook om het signaal wat we met zijn allen af willen geven. Dat de bezoeker van het centrum ziet dat het opgeruimd is en ook er aan mee wilt werken om het zo te houden.”

“Het is ongelooflijk om te zien hoeveel afval van de Lidl er iedere avond voor mijn deur ligt”,  zegt een van de winkeliers die meedoet. “Blikjes en snoepverpakkingen en dergelijke worden gewoon op de grond gegooid. Het zou mooi zijn als men dat gewoon in de prullenbak gooit maar daarnaast is deze schoonmaakactie ook een signaal naar ondernemers onderling, dat als men het voor de eigen deur schoonhoudt, het totaalplaatje er op vooruit gaat.”

“Het is goed te zien dat de ondernemers samen hiermee bezig zijn. In je eentje ga je niet zo gauw na het werk nog ‘de stoep schoonmaken’, maar zo met elkaar is het gezellig en er is snel resultaat te zien.”

Een redelijke groep verzamelt zich bij de bibliotheek
nzmkj56jvwo59a3lmmhs60hjj

Wethouder Piet de Klein is overal te vinden, ook nieuwkomer Hans Driessen en burgemeester Carol van Eert zijn elders in het centrum actief
oi491xip65dx7iehlsjsstd2c

Genoeg onkruid om aan te pakken
mnnku4d2xhe3q1qytc6ct1rr9

Ook scouting  Beuningen doet mee aan de poging om het centrum sticker-vrij te maken
haq3bk97wb220uctacdz4yl88

o5jii94yvxcqwph5a9s3sw5hp
Boven en onder: Deze ondernemers doen het ook voor u! En ze lachen er nog eens bij
uobujx97kpo26vt1ldm82o3rz

Samenwerking
b3ru1ey204pf9l2dufvab0vko

Van alle markten thuis
z13innlh50nnpo6e47ll1r1gg

De stoep bij Curves in Beuningen is na Beuningen DOET! wel heel erg schoon….
r9kw2eb6049j0kyavdsdgpizy

Cookieinstellingen