Ewijk roept om postkantoor

Foto:

Donderdag 22 mei 2014 overhandigden een groep afgevaardigden van de actie ‘Breek de voorzieningen in Ewijk niet af!’ naar het gemeentehuis in Beuningen. Daar overhandigden zij de met de actie opgehaalde briefkaarten aan Geert Hendriks, wethouder Welzijn in de gemeente Beuningen.Enkele bewoners uit Ewijk hebben in 2013 de SP benaderd met de vraag of zij iets kunnen doen aan het ontbreken van een postkantoor en OV Chip oplaadpaal in Ewijk. SP Beuningen heeft eerst in september 2013 een uitgebreid onderzoek gedaan naar het draagvlak onder de inwoners via een enquête. Het respons van ons onderzoek was uitzonderlijk hoog, 34% van de formulieren werd teruggebracht of opgehaald.

“Naar aanleiding van die resultaten en de behoefte vanuit de bevolking van Ewijk zijn we in de carnavals week en tijdens de gemeenteraadverkiezingen een kaartenactie begonnen”, vertelt Jos Swartjes, voorzitter van  SP Beuningen. “SP Beuningen is tijdens deze twee weken deur aan deur gegaan met deze kaarten en heeft op de zaterdag voor de verkiezingen in het centrum van Ewijk gestaan. Het aantal opgehaalde kaarten met verzoek aandacht te geven aan de nood, voornamelijk onder de ouderen, resulteerde in een aantal van 228 ondertekende kaarten. Daaruit concluderen wij dat de inwoners van Ewijk het ontbreken van deze voorzieningen als een zeer groot gemis ervaren.”

“De briefkaarten zijn nu pas overhandigd omdat we eerst hebben afgewacht wie de  wethouder op deze post zou worden. De heer Hendriks is met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), verantwoordelijk voor deze voorzieningen. Hij zei  onder de indruk te zijn van de werkwijze ten aanzien van de gevoede actie. Hij zei de pijnpunten bij met name de oudere inwoners van Ewijk te begrijpen. De heer Hendriks verzekerde ons dat de kwestie zijn aandacht heeft en dat hij dat hij niet na zal laten al het mogelijke te doen om een oplossing voor dit probleem te vinden.”

Gerelateerd(e) bericht(en)
24-05-2014 Ewijk roept om postkantoor
24-11-2013 Ewijk wil postloket en OV laadpaal
27-09-2013 OV Chip oplaadpaal moet terug
                         Handout onderzoek september 2013.pdf

Cookieinstellingen