‘Een Efteling’ is mogelijk in Beuningen

Foto:

Dat blijkt uit de opinienota ‘Recreatie en toerisme’ dat dinsdagavond tijdens een extra raadsvergadering besproken is. In de nota staat geschreven: ‘Er is in het gebied tussen de Van Heemstraweg en de grens met de gemeente Wijchen ruimte voor grootschalige toeristische en recreatieve ontwikkelingen waar een attractie met de uitstraling van een Efteling mogelijk is.’Vooralsnog gaat het college deze mogelijkheid komend jaar alleen onderzoeken en nog niet nader uitwerken. Naast het genoemde gebied spreekt de nota ook over het gebied tussen de Van Heemstraweg en de Waal. Het zogeheten oeverwallen- en uiterwaardengebied. In dit gebied kiest het college voor kleinschalige vormen van toerisme en recreatie. Mede omdat dit het beste aansluit bij het landschap.

De nota schrijft de intentie om voor dat gebied in te zetten op het verder bevorderen van fiets- en wandeltoerisme (struinroutes, wandel- en fietspaden, kunst-uitingen langs de dijk, het veerpont, de fruitboomgaarden etc.) en kleinschalige commerciële activiteiten (bed- en breakfast, theetuin e.d.). Door gericht evenementen in dit gebied te (laten) organiseren moet ook de naamsbekendheid van dit prachtige gebied breder worden.

Bestaande locaties  voor grootschalige recreatie
In plaats van de mogelijkheden voor een Efteling uit te werken stelt het college in de opinienota voor om reeds bestaande objecten te gebruiken om grootschaliger recreatie te bevorderen. De bedoelde objecten zijn de H1-ontzandingslocatie (zandwinning bij Winssen), de Groene Heuvels en de toekomstige Beuningse Plas.

De H1-loctie wordt op termijn een relatief grote plas waar in de plannen tot nog toe, alleen beperkt ruimte is voor wandelen, fietsen etc. Het college stelt voor om een ruimere benutting van het water te onderzoeken. De Groene Heuvels wordt door RVG geëxploiteerd en voldoet voor dagrecreatie. De organisatie van het driedaags muziekevenement Down The Rabbit Hill eind deze maand zal het park een impuls geven in naamsbekendheid. Meer van dit soort evenementen zouden hier georganiseerd kunnen worden. Tot slot heeft ook de Beuningse Plas potentie voor recreatieve mogelijkheden. Tot nog toe is ook hier alleen gekozen voor extensieve recreatie (wandelen, fietsen) maar die bestemming zou omgezet kunnen worden naar meer intensieve vormen van recreatie. Dat dit van invloed is op de beleving van de plas door omwonenden is een logisch gevolg.

Het Beuningse college van B&W heeft in haar coalitieakkoord opgenomen dat zij een aantal thema’s samen met de raad wilt invullen. Daarop inhakend heeft de raad een tiental onderwerpen benoemd waarvoor zij graag in hoofdlijnen voor vast wilden stellen wat het beleid in de raadsperiode 2014-2018 zou zijn. Het college heeft deze tien onderwerpen uitgewerkt en deze met de raad tijdens de extra raadsvergadering van 10 juni behandeld. De komende week leest u bij ons over deze onderwerpen. Alle berichten zijn te vinden bij de tab Politiek .

Foto: Sura Nualpradid / FreeDigitalPhotos.net

balk-620x5
Dit bericht is een Facebook-hoogtepunt. 
Om de Facebookpost te bekijken, hoef je geen account te hebben.
Cookieinstellingen