PvdA tegen kunstgrasveldjes Weurt en Winssen

Foto:

PvdA vraagt zich af of de kunstgrasvelden die voor Weurt en Winssen op
de begroting  staan, wel nodig zijn. Volgens de fractie van de PvdA 
hebben beide
voetbalverenigingen hebben al jarenlang
met wat schuifwerk, hun leden prima kunnen laten trainen en voetballen.
Aangezien Beuningen  vergrijst verwacht de fractie van de
PvdA dat beide clubs geen grote toename van leden hebben,
waarvoor een kunstgrasveld nodig is. Dat in combinatie met de financiële
situatie van
de gemeente Beuningen zegt de PvdA er voorstander van te zijn om de
kunstgrasveldjes niet te laten leggen.In augustus 2013 kreeg de gemeente het voorstel om het kunstgrasveldje dat nu op de Hutgraaf ligt, te verplaatsen naar Roda ’28. De gemeente heeft naar aanleiding daarvan een voorstel gedaan om het kunstgrasveldje naar Winssen te verplaatsen en gelijktijdig in Weurt een nieuw kunstgrasveldje aan te leggen. Het afbreken van het veld in Beuningen, en het aanleggen van de twee velden kost een kleine drie ton. Uit offerte van de Grontmij bleek echter dat het verplaatsen duurder is dan het aanleggen van een nieuwe kunstgrasveldje.  Tijdens de laatste raadsvergadering moest besloten worden over het beschikbaar stellen van dat bedrag.

Een nieuw kunstgrasveld kost € 90.000. BN&M stelde voor om 2x € 90.000,- beschikbaar te stellen en beide clubs een nieuw veld aan te laten leggen. BN&M diende daarvoor een amendement (wijziging op het voorstel) in.

GroenLinks, wijst erop dat de kunstgrasvelden voor een deel betaald moeten worden uit nieuw beleid 2015 en zegt dat hier niet eerder over beslist kan worden voordat de begroting 2015 behandeld is. Volgens wethouder Piet de Klein is ook in het voorstel opgenomen dat de begroting aangepast dient te worden om het bedrag beschikbaar te kunnen stellen. Zijns inziens is het daarom geen probleem om dit voorstel nu al aan te nemen en dat er niet gewacht hoeft te worden  tot de behandeling van de totale begroting.

Raadslid Houben van GroenLinks is het hier nog steeds niet mee eens omdat hij meent dat je de begroting in zijn totaliteit moet zien en dat ook voor de bibliotheek en het zwembad geld gezocht moet worden. “Ik vind het ‘nogal ruig’ om een voorschot te nemen op de middelen van nieuw beleid”, aldus Houben. Wethouder Piet de Klein zegt dat de aanleg van de kunstgrasveldjes niet ten laste van nieuw beleid komen maar uit de reeds begrote potjes voor renovatie van de sportvelden.

D66 vindt de kunstgrasvelden een goed idee maar sluit zich aan bij het voorstel van BN&M om de clubs een nieuw veld voor het maximumbedrag te  laten realiseren. Tevens vroeg Roel Kuppens of er een bedrag opgenomen is in het bestek van de Hutgraaf voor het verwijderen van het grasveld of dat dat meerkosten voor de gemeente zou betekenen.

VVD stelt dat wat het verplaatsen o.a. duurder maakt, de kosten van het afbreken en het vervoeren zijn en dat deze kosten onterecht ten laste van de potjes voor renovatie van de sportvelden komen.

Wethouder Piet de Klein reageert met de mededeling dat de gemeente de afspraak heeft met de aannemer om het basketbalveld, het kunstgrasveld en jongerencentrum Waasdaa t.z.t. af te breken. De kosten hiervan zijn voor de gemeente. Hoeveel dat is zal het college in kaart brengen. De wethouder stelt ook voor om die kosten uit het voorstel voor het aanleggen van de kunstgrasvelden te halen.

Het komt vast nog wel goed met de kunstgrasveldjes maar door alle onduidelijkheid rond het voorstel is het amendement van BN&M niet aangenomen en is het besluit uitgesteld.

Gerelateerd(e) bericht(en)
31-05-2014 Winssen en Weurt krijgen kunstgras trainingsvelden

Cookieinstellingen