Tien uur te oud om de jongste te zijn

Foto:

Tim Vloet uit Beuningen, de op één na allerjongste
deelnemer aan de 98ste Vierdaagse, loopt zoals veel van zijn
leeftijdgenoten met één van zijn ouders als begeleider. Tim werd op 31
december
2002 een paar uurtjes eerder geboren dan Mees Hofman uit Arnhem, die met
een ‘voorsprong’ van een kleine tien uur het predicaat ‘allerjongste’
deelnemer aan de 98ste Vierdaagse mag koesteren.

Moeder Lisette heeft ervaring met jongste vierdaagse deelnemers: “In 2011 was Ivo, de broer van Tim, de jongste deelnemer aan de Vierdaagse. Ook Ivo is jarig op 31 december, sowieso natuurlijk een heel bijzondere verjaardag datum. Met Ivo heb ik inmiddels drie Vierdaagsen met succes gelopen. Nu is dus Tim aan de beurt.”

“Een kwestie van flink trainen”, weet Tim. “Half mei hadden we al 330 trainingskilometers onder de voeten. We hebben meegedaan aan de Aibornetocht, de Safari Walk in Arnhem en andere georganiseerde tochten. Daarnaast hebben we ook zelf verzonnen tochten gelopen.”

Tim loopt voor de Stichting Stamceldonor en draagt dus bij aan een goed doel. Naast wandelen is voetbal zijn grootste lievelingssport. “Wel drie keer per week voetbal ik bij Beuningse Boys”, meldt de sportieve Tim.

tim-en-ivo-vloet

Allerjongste
Voor de 98ste Vierdaagse staan 452 personen ingeschreven die geboren zijn in 2002 en in 2014 dus 12 jaar (zijn ge)worden. Het gaat om 256 jongens (56,64%) en 196 meisjes (43,36%).

De jongste deelnemer aan de 98ste Vierdaagse is Mees Hofman uit Arnhem, geboren op 31 december 2002 om 13:48h. Op de voet gevolgd door Tim Vloet uit Beuningen, op dezelfde dag geboren, maar om 04.00 uur. Beiden starten als debutant op de afstand 30 kilometer.

Bron: Stichting DE VIERDAAGSE

Cookieinstellingen