Explosie bij InterCheM in Beuningen

Foto:

Bij het chemiebedrijf aan de Platinawerf in Beuningen heeft even na 13.00 uur een ongeval plaatsgevonden waar mogelijk gevaarlijke stoffen bij betrokken zouden zijn. Hulpdiensten trokken massaal uit en er werd opgeschaald naar GRIP 1.Tijdens het destillatieproces had zich een explosie in een van de destilleerketels voorgedaan. Een witte chemische wolk trok korte tijd over het industrieterrein. De A73 en A326 werden op last van de politie afgesloten. Ook werd het industrieterrein door de politie afgegrendeld. Nadat de situatie zich had gestabiliseerd, zijn de snelwegen en het industrieterrein weer vrijgegeven.

Ook de traumahelikopter was ter plaatse bij het incident, alsmede een ambulance. De traumahelikopter is uiteindelijk, na meer dan 10 minuten te hebben rondgecirkeld, geland op een grasveld enkele kilometers verderop.

Metingen van de brandweer hebben uitgewezen dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Ook zijn er geen gewonden gevallen. Omstreeks twee uur is er afgeschaald naar ‘GRIP 0’, de dagelijkse routine.

InterCheM is een afvalinzamelings-, afvalverwerkings- en recyclingbedrijf van gevaarlijk afval en producent van oplosmiddelen en chemische producten, zoals oplosmiddelen en reinigers.

Foto/tekst: Tom Hessels / Hessels Media

Cookieinstellingen