Kom lekker buiten zwemmen in Ewijk

Ondanks de berichten van deze week over zwemmersjeuk op de groene Heuvels kunnen inwoners van Ewijk en omliggende dorpen toch lekker buiten zwemmen. Buitenzwembad de Tuimelaar is tijdens de schoolvakantie dagelijks geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur voor de kinderen tot en met groep 8 van de basisschool. ’s Avonds van 18.30 tot 20.00 uur is het zwembad toegankelijk voor alle leeftijden. Of het ’s avonds open is wordt per dag bekeken en vermeld op de website zwemmeninewijk.nl.De provincie controleert zwemwaters en heeft vorige week onaangekondigd een bezoek gebracht aan het zwembad. “We kregen complimenten”, zegt Fenk van Stiphout, een van de vrijwilligers van het zwembad. “We moeten telkens proeven nemen van het water en dat allemaal in een logboek bijhouden. Bij controle wordt gekeken of dat allemaal in orde is. Dat was het en ze vonden dat we het ook allemaal heel netjes voor mekaar hadden. En dat allemaal met vrijwilligers, daar zijn we wel trots op!”

Dinsdag heeft de provincie een waarschuwing gedaan na verschillende meldingen over zwemmersjeuk op de Groene Heuvels. Ook het zwemmen in de waterpartijen in de Beuningse Plas of de Waal wordt afgeraden. Dat water wordt namelijk niet gecontroleerd en de omgeving is niet ingericht als veilige zwemplek. Zwemmen in de Waal is zelfs verboden en levensgevaarlijk. Tussen de kribben kan de stroming met gemak mensen meetrekken met fatale gevolgen. Ook de schepen zorgen voor een sterke stroming en zuiging. Geniet gerust van de prachtige Waalstrandjes, maar ga niet het water in.

Zwembaden
In de gemeente Beuningen zijn twee zwembaden:  binnenbad De Plons in Beuningen (vanaf maandag 22 t/m zondag 17 augustus 2014 gesloten) en buitenbad De Tuimelaar in Ewijk. Kijk op de websites voor de openingstijden.

Overal in het land gaan buitenbaden dicht, omdat gemeenten er geen geld meer in willen of kunnen steken. In Ewijk lukt het om het buitenbad met vrijwilligers open te houden. “Dat gaat overigens niet vanzelf. Extra handen blijven altijd welkom”, zegt Fenk.

Het zwembad blijft niet alleen open, het wordt ook steeds aantrekkelijker. “Dit jaar hebben we een buitenverkooppunt in de vorm van een kraam gemaakt”, vertelt Fenk. “De kinderen kunnen er voor 5 cent een snoepje kopen en er zijn zakjes drinken te koop. We hebben expres voor zakjes gekozen vanwege het afval en dat ze zich er niet aan kunnen bezeren mocht er eentje rondslingeren.”

De vrijwilligers hebben veel schik
ylsztdzdhsn22t5yrjzhsuvzx

“Ook hebben we dit jaar een paar parasols gekocht en enkele picknicktafels neergezet, die worden veel gebruikt. Volgend jaar willen we graag het gras rondom de kraam vervangen door tegels want de kinderen komen met de natte zwemkleding hier staan en dan is het zelfs met dit weer een modderboeltje.”

De picknicktafels worden goed gebruikt
s8asp1rntlqz0ngr1dcg4f94x

“Ook zou het goed zijn als we een dek voor over het zwembad zouden kunnen aanschaffen. Dan koelt het minder af, wordt het minder vuil en verdampt er minder waardoor we minder chloor en dergelijke hoeven te gebruiken om het aan te vullen. Als we een goede sponsor vinden dan staat ook het vervangen van de tegels rondom het zwembad nog op de wensenlijst evenals een loungehoek waar de ouders comfortabel kunnen zitten terwijl de kinderen lekker spelen.”

Bezoekers komen ook van buiten Ewijk
Met het lekkere weer krijgen we steeds meer bezoekers. Vandaag overdag was het met over de honderd, een drukke dag. Ook vanavond zijn het toch snel zo’n dertig die hier rondlopen. We merken dat het drukker wordt nu het allemaal opgeknapt is, dat wordt doorverteld. Er waren vandaag mensen uit Beuningen die hier nog nooit geweest waren. Ze waren zo enthousiast dat ze zeggen morgen weer te komen.”

“Ook nu het drukker wordt, houden we de prijzen laag omdat het zwembad bedoeld is voor de kleine kinderen uit de omgeving. Ouders komen met de allerkleinsten mee maar zodra de kinderen een zwemdiploma hebben zie je al dat ze zonder de ouders mogen komen. We zijn met mooi weer overdag open en proberen op die dagen ook ’s avonds open te zijn. Overdag is het namelijk voor de jeugd t/m groep 8 maar ’s avonds is er geen leeftijdsgrens. Wel gaat het bad om 20.00 uur dicht want we draaien alleen op vrijwilligers en die kun je niet teveel belasten. We hebben ze al nodig voor de uren voor overdag. Extra vrijwilligers, met name voor de avondopenstellingen zijn daarom altijd welkom. Als we geen bezetting hebben is het zwembad ’s avonds gewoon dicht. Men moet voor de avonden daarom altijd even op de website (zwemmeninewijk.nl) kijken of het wel open is.

Gerelateerd(e) bericht(en)
22-07-2014 De provincie waarschuwt voor zwemmersjeuk
17-07-2014 Zwemmen aan Waalstrandjes levensgevaarlijk
09-06-2014 Buitenzwembad ‘De Tuimelaar’ weer geopend

Etaleren doet verkopen!
hsrdc2ezgwfm3ycedbq1ejof5

En op het fietsje ben je er zo
ekz2c6a1obk0uls3jpmt8kdu9

Om dan lekker  te genieten!
x8ye6h2egaujh26hcz22i6si7

gucbc1ixdv992gdqt60rlf092