Open tuin

Op zaterdag 16 en zondag 17 augustus 2014 is de tuin d’Alde Coninckshof,
Oude Koningstraat 4 in Weurt, open voor publiek. De tuin is open
11.00-17.00 uur. Tot en met eind september is deze tuin verder alleen
open voor groepen van meer dan 12 personen, op afspraak.Tuin d’Alde Coninckshof
D’Alde Coninckshof, de tuin van Claudia Roskam en Paul Schröder, is een tuin die vele verrassende plekjes kent en spannend is voor kinderen. De tuin is 1 ha. groot met ongeveer dertig weelderige borders op kleur. Tussen de vele hagen wisselen wel vier meter hoge wuivende vaste planten zich af met veel grassen en bijzondere bomen. In de Gravelgarden staan alleen zilverbladige planten die goed tegen droogte kunnen. Een donker contrast vormt het dennenbos met daarna een duistere berçeau (tunnel van beuk), een chocoladetuin en een doolhof.

In de wijngaard staan ongeveer honderd druivenstammen. Frambozen, bessen, kweeperen en mispels staan in de boomgaard. Een moestuin voor de boerderij uit 1867 bevat eetbare bloemen, vergeten groenten en een aardbeientoren. Om de kas ligt een veertig meter lange bloeiende dahliaborder. Er zijn zaden en plantjes te koop en in de kas is brocante te koop

Thee en koffiedrinken kan op het terras bij de vijver, of onder het rozenprieel, bij slecht weer op de Italiaanse veranda. Bijzonder zijn ook nog de omgekeerde haha, de omarmberg en de gevlochten haag.

Data: Zaterdag 16 en zondag 17 augustus 2014
Entree: 4,00 per persoon, kinderen onder 16 jaar gratis.
Koffie en thee gratis.
Voor meer informatie: www.opentuinbijnijmegen.nl

www.opentuinbijnijmegen.nl

Ook in dit weekend zijn de tuinen “ de Villa” in Persingen open (Leuthsestraat 6,  Persingen/Wercheren) en in Dreumel de tuin “Nieuw Robbekampen”, Rooijsestraat 49,Dreumel.