Fietsinformatiedag voor senioren in Beuningen

Foto:

Fietsen is leuk en gezond. Maar het wegverkeer wordt steeds drukker en ingewikkelder. Daardoor gebeuren er steeds meer ongelukken met helaas vooral oudere fietsers. Zijn deze ongevallen te voorkomen en moeten we daar niet iets aan doen? De gemeente Beuningen vindt van wel.Daarom organiseert zij -in samenwerking met het ROV Oost Nederland en de Fietsersbond- een E-bikedag en Fietsinformatiedag voor senioren. Dit zijn eendaagse cursussen voor fietsende 65-plussers. In een ontspannen sfeer, met ruimte voor eigen ervaringen, krijgen de deelnemers praktische tips om  langer en veilig te blijven fietsen.

De E-bikedag is al op 2 juli geweest.
De Fietsinformatiedag is op  4 september 2014.

Veilig en gezond op de fiets
Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat (blijven) bewegen goed is voor de lichamelijke én geestelijke gezondheid. Een groeiend aantal senioren begrijpt deze boodschap en kiest voor de fiets of de e-bike om in beweging te blijven. Ze gebruiken de fiets/e-bike voor boodschappen doen, familiebezoek en recreatieve tochten. Maar de behaalde gezondheidswinst wordt soms tenietgedaan door een verkeersongeval, vaak eenzijdig, waardoor men alsnog in het medische circuit terecht komt. Met de voorlichting en de tips op de Fietsinformatiedag hopen de gemeente Beuningen, het ROV Oost Nederland en de Fietsersbond dat senioren nog lang en op een veilige en prettige manier blijven fietsen.

Hoe ziet de cursusdag eruit?
De deelnemers komen op de eigen fiets (of e-bike) naar de Fietsinformatiedag bij het gemeentehuis in Beuningen. Eerst wordt de kennis van de verkeersregels en het verkeersinzicht getest, onder andere voor lokale verkeerssituaties. Vervolgens zijn er controles en is er een korte fietstocht in de gemeente. De cursus duurt van 9.00 tot 16.00 uur. Voor een lekkere lunch wordt gezorgd.

Meedoen op 4 september: aanmelden kan tot 22 augustus.
Belangstellenden voor de Fietsinformatiedag kunnen zich aanmelden via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen of een mail sturen naar [email protected] (o.v.v. ‘aanmelding Fietsinformatiedag Beuningen 4 september).

Noteer in de mail s.v.p. naast uw naam, adres, telefoonnummer en leeftijd ook of u met de fiets/ e-bike komt en of u WA verzekerd bent.
Deelname is op eigen risico en kost € 7,50.

Bekijk een filmpje over een Fietsinformatiedag in Utrecht (ROV)

Activiteit: E-bike praktijdag voor senioren
Datum: Woensdag  september 2014
Lokatie: Beuningen

Meer info: www.fietsersbond.nl

2wielercentrum-fietsen-620x352

HS