Publieksdag Mindfulness bij kanker

Het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness houdt  op 30
augustus 2014 van 10.00 – 15.15 uur een publiekssymposium. Dit jaar is
er speciale aandacht voor mindfulness bij kanker. Het symposium  is 
bedoeld voor mensen die meer willen weten van mindfulness of overwegen
deel te nemen aan één van de groepen en voor zorgprofessionals.Programma symposium
In de ochtend worden recente onderzoeken toegelicht, onder meer op het gebied van mindfulness bij kanker, de toepassing van mindfulness voor medici en compassietraining bij depressie.

’s Middags is er een groot aanbod van workshops, waarbij geïnteresseerden zelf kunnen ervaren wat mindfulness kan doen.  Gedurende de dag is er speciale aandacht voor mindfulness bij kanker. Uit onderzoek blijkt dat mensen met kanker dankzij mindfulness minder klachten van angst en depressie hebben en dat de kwaliteit van hun leven verbetert.

Deelname aan het publiekssymposium kost € 40,-. De opbrengst van het symposium zal worden gedoneerd aan kankeronderzoek. Het symposium is niet alleen interessant voor mensen met gezondheidsproblemen, maar ook voor mensen uit hun directe omgeving, mantelzorgers en professionals. Voor meer informatie en inschrijven: www.radboudcentrumvoormindfulness.nl of www.paoheyendaal.nl. 

Mindfulness
Mindfulness is een bewezen doeltreffende methode die mensen helpt beter om te gaan met stress of  andere fysieke of psychische problemen.  Mindfulness betekent met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu, zonder daar een oordeel over te hebben. Het richt zich enerzijds op patiënten maar daarnaast ook op medewerkers in de gezondheidszorg. Het helpt bij de persoonlijke ontwikkeling: door je bewust te worden van je gedachten, gevoelens en gedragspatronen, ben je beter in staat om wijze, passende keuzes te maken.

Radboud Universitair Centrum voor Mindfulness
Het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness is een nationaal expertisecentrum voor de toepassing en wetenschappelijke evaluatie van mindfulness-based interventies in de gezondheidszorg en daarbuiten. Het heeft een klinisch aanbod van mindfulnesstrainingen voor een scala aan doelgroepen zoals mensen met angst of depressie, mensen met onverklaarde lichamelijke klachten, mensen met longkanker of borstkanker, professionals in de zorg en overige geïnteresseerden. Daarnaast wordt in het centrum wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de inzetbaarheid, effectiviteit en werkingsmechanismen van mindfulness. Tevens biedt het centrum scholings- en opleidingsmogelijkheden op het gebied van mindfulness.