Cultureel Filmfestival in Beuningen

Foto:

Vanaf donderdag 18 september staat Bioscoop van Heemstrabaan een week lang volledig in het teken van de betere culturele film. De Stichting Filmhuis Beuningen heeft alles in het werk gesteld om de beste titels binnen te halen voor de eerste editie van het Cultureel Filmfestival in Beuningen.Filmliefhebbers komen bijvoorbeeld aan hun trekken bij een van de meest spraakmakende projecten uit de filmgeschiedenis: Boyhood. Gefilmd voer een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, vangt regisseur Richard Linklater met Boyhood tot in verbazingwekkend detail de jongensjaren van Mason (Ellar Coltrane).

Ook zal de winnaar van ‘De Zilveren Beer’ op het internationale filmfestival van Berlijn: The Grand Budapest Hotel, te zien zijn. Deze komedie vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager (Ralph Fiennes) van een beroemd Europees hotel tijdens de eerste helft van de 20e eeuw.

Vestigingsmanager Koen Brits is trots op het evenement in zijn bioscoop: “In Beuningen is nog nooit eerder een Cultureel Filmfestival georganiseerd en we merken dat hier juist veel belangstelling is voor de betere culturele films.” De bioscoop borduurt met dit evenement voort op het succes van een aantal culturele films die in de Beuningse zalen in première gingen.

Om de films toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek, kost een kaartje tijdens het Cultureel Filmfestival slechts 5 euro. De exacte programmering wordt op 8 september bekend gemaakt.

Activiteit: Cultureel Filmfestival
Datum: 18 t/m 24 september 2014
Entree: € 5,-
Locatie: Bioscoop Van Heemstrabaan

Adres: Van Heemstraweg 62 (TomTom nr. 79 invoeren)