Henk Bouman – Alpaca , in Centrum de Appel

Foto:

In de concertreeks ‘muzikale streling’  komt  Henk Bouman zondag 7 september 2014 met zijn solo progamma ‘Mi Pasión’  in Centrum de Appel. De voorstelling is een lust voor oor en oog en de luisteraar wordt meegenomen op een boeiende tocht door Latijns Amerika. Eind jaren 50  werd Henk ‘aangestoken‘ door de muziek van het  wereldberoemde  trio Los Paraguayos.  Vrij snel heeft hij aansluiting gezocht in de groep ‘Los Andes’ waarin hij zo’n 12 jaar heeft gespeeld. Daarna werd de groep  Alpaca opgericht. Deze formatie is vooral onder  Nijmegenaren  zeer bekend. 

Alpaca heeft  in 22 jaar 4 albums uitgebracht.  Ze hebben getoerd  door Argentinië en Paraguay en daar ook in TV shows gespeeld. Ook heeft de groep in  Engeland,  Frankrijk, België en Duitsland concerten gegeven; soms in combinatie met bekende artiesten. 
Op deze zondagmorgen neemt Henk een 15 tal muziekinstrumenten mee. Tijdens het concert zal hij het een en ander over de cultuur van de diverse landen vertellen, en natuurlijk ook over zijn verblijf daar. Gepassioneerde klanken en gevoelige liederen passeren de revue. Gitarist Manito zal deze bevlogen muzikant bij een paar stukken ter zijde staan. 

De ‘Muzikale Streling’ is een initiatief van Esther Appels en Manito, en wordt gehouden in Centrum de Appel , Groesbeekseweg 428 te Nijmegen.
Het optreden is akoestisch en intiem van karakter en is van 11.30 tot 13.30 uur.
De zaal is open om 11.00, de entree is €15,- incl. consumpties. 

Reserveren is aan te raden.
Dit kan telefonisch op  024 360 96 75  of via de site  www.centrumdeappel.nl