Beuningse ondernemer wilt wat anders dan weer een braderie

Dat was een van de opmerkingen tijdens een bijeenkomst van de centrum ondernemers. Zij waren bij elkaar bij Lunchroom Bijzonder genieten om de uitslag van een enquête van de vorige keer te bespreken en de plannen voor het laatste kwartaal van dit jaar rond te krijgen.Tijdens de bijeenkomst van eind juli hebben de ondernemers een enquête ingevuld met vragen omtrent de openstelling op koopavonden, zaterdagen en zondagen. Het respons was 51 procent.

De meerderheid van de aanwezigen gaven aan niets aan de koopavonden of zaterdagen te willen veranderen. Niet eerder sluiten op de koopavond en ook niet langer op zijn op de zaterdag. Uit de enquête kwam dat slechts 6% meer koopzondagen wenste dan de huidige vier. 8% gaf aan er minder te willen en nog eens 27% wilt alleen op zondagen open als er ook een evenement is. Slechts twee procent had aangegeven evenveel koopzondagen te willen maar wel met gewijzigde openingstijden. Gewezen werd naar Wijchen waar de koopzondag om 13.00 uur begint. Beuningen blijft bij 12.00 uur als openingstijd. Slechts 24% van de ondernemers die de enquete ingevuld hebben, geven aan niet open te gaan op koopzondagen. Niet als het er meer of minder worden, niet als de tijden veranderen of als  er meer evenementen komen. Gewoon niet.

Blijft toch dat er drie van de vier winkels open zouden moeten zijn op koopzondagen. Een aantal dat niet gehaald wordt als je al tellend door het centrum loopt. Het Centrum Management gaat de komende tijd nog  inventariseren of er onder de niet aanwezige ondernemers behoefte is om alle twee zondagen voor kerst de deuren te openen.

Behalve