Literaire avond opent Beuningse kunstroute

Foto:

De 9e editie van de Kunstroute Beuningen start met een spetterende
literaire avond op donderdag 18 september. Dichters, schrijvers en
singer/songwriters uit de regio presenteren een programma vol tekst en
muziek. Hans Driessen, wethouder van Kunst en Cultuur, geeft op deze
avond het startschot voor de opening van de kunstroute én het culturele
seizoen van het Molenhuis.Tijdens de kunstroute in het weekend van 20 en 21 september stellen tientallen kunstenaars hun atelier open voor het publiek. U kunt uiteenlopende vormen van kunst bekijken en spreken met de kunstenaars. De literaire avond is een aanvulling hierop. Het laat zien wat er leeft in deze culturele “tak van sport”. Door ook de literatuur te belichten krijgt de kunstroute een nog bredere basis. Het belooft een prachtige avond te worden met een mix aan verhalen, gedichten en muziek.

Optredens:
Achtereenvolgens treden voor u op Koen Frijns. Hij draagt prachtige gedichten voor. Daarna Stefan ten Tije. Hij is journalist bij de Gelderlander en draagt een aantal columns voor die met Beuningen te maken hebben.
Na het optreden van Stefan ten Tije is Juliette van de Voorst aan de beurt. Zij is muzikant en zingt zelf geschreven muziek waarbij ze zichzelf begeleidt op de digitale piano.

Rinske Kegel is schrijfster, illustratrice en actrice. Zij draagt gedichten voor.
Marjolein Visser is verhalenvertelster. Zij vertelt verhalen vanuit het  kindperspectief. Gevolgd door Brenda Alink ook een verhalenvertelster. Zij vertelt een verhaal over haar jeugd aan de IJssel in perspectief met haar huidige woonplaats aan de Waal.

Na Brenda Heidi Koren. Zij draagt haar zelfgeschreven gedichten voor. Na Heidi Koren komt Imre Griffioen die de toeschouwers zal verrassen met prachtige muziek.
Hierna Roos Vlegman een verhalenvertelster die verhalen vertelt met een goede bedoeling, maar altijd een treurige afloop hebben.

Tot slot het optreden van Jan Hardeveld en Nico Huijbregts. Jan Hardeveld uit Beuningen schrijft verhalen en gedichten. Hij is verschillende keren genomineerd geweest bij Aan het Woord! Zijn verhaal De trein naar Boxmeer won de debuutprijs van de Provincie Gelderland. Nico Huijbregts begeleidt hem op de piano. Deze Nijmeegse componist en improviserend pianist legt graag dwarsverbanden met andere kunstdisciplines.

De literaire avond wordt afgesloten met een verrassend optreden in de foyer gepresenteerd door Stefan ten Tije.

Activiteit: Literaire avond
Datum: donderdag 18 september
Aanvang:  20.30 uur
Entree: € 5,00
Locatie: Theater De Molen
Adres: Molenstraat 54 Beuningen
Kaarten te bestellen via telefoonnummer 024-6774160 tijdens kantooruren of
online via de website van Theater de Molen www.theaterdemolen.nl 
Voor
meer informatie over de literaire avond kijk op
www.kunstroutebeuningen.nl

HS