Adoptie Veteranenmonument ondertekend

Vanochtend is de adoptie van het Veteranenmonument in Beuningen officieel gemaakt door de ondertekening van de overeenkomst tussen het Veteranenplatform Beuningen en basisschool De Kameleon. 

Vandaag is het precies drie jaar na de onthulling van het monument én het is de dag dat het 70 jaar geleden is dat Beuningen werd bevrijd. Burgemeester Carol van Eert haalde het feit dat Amerikanen, Canadezen, Polen en Engelsen ons dorp binnen in zijn welkomstwoord aan. Met het “waarom” vreemden dit doen zo ver van huis maakte de burgemeester de link naar de huidige veteranen, zij willen dat iedereen in vrede en veiligheid leeft. Carol van Eert sprak ook uit trots te zijn dat basisschool ‘De Kameleon’ de zorg en aandacht van dit belangrijke monument en haar verhaal in leven houdt.
Na een kort woord van directeur Van Rossum van ‘De Kameleon’ en bestuurslid Theo Mevis van het Veteranen Platform Beuningen worden de documenten ondertekend.
lldxf36xljq6rgrureb4i7ckc

kawnh3pc842j2ao6guog2l4my

pqqu4xsm5jnsbhdcvrhwguye6

De adoptie is in samenwerking met het Veteranenplatform Beuningen. Het monument is gemaakt door kunstenaar Harrie Gerritz en staat aan de Van Heemstraweg tegenover het gemeentehuis. Het eert alle Beuningse Veteranen. Met deze adoptie houdt de school maandelijks toezicht bij het monument. Daarbij besteedt de school tijdens de lessen aandacht aan wat de veteranen hebben gedaan voor onze vrede en vrijheid. Zo geeft de school de herinneringen van oorlog en vrede door aan de volgende generatie.
Foto’s: Tom Hessels / Hessels Media