Mariken van Nimweghen in De Molen

Foto:

Theater de Molen trapt het nieuwe seizoen af met de toneelvoorstelling Allemaal van Nimwegen op zaterdagavond 27 september. 

Dichtbij Nijmegen woont priester Ghijsbrecht. Hij heeft zijn nichtje Mariken in huis opgenomen. Op een dag stuurt hij het kind naar de markt in Nijmegen. Omdat het na de boodschappen te laat is om veilig naar haar oom terug te keren, gaat zij naar haar peettante Moeye om daar te overnachten. Maar die tante is woedend door een politiek schandaal en reageert alles af op Mariken. Het meisje is zo verslagen dat het leven voor haar geen zin meer heeft. Ze verkoopt haar ziel aan de duivel, Moenen, en gaat met hem op pad naar Antwerpen waar ze de stad onveilig maken met verderfelijk gedrag.
In deze voorstelling is de belangrijkste boodschap dat niemand verloren is dan wie zichzelf als verloren beschouwt. Mariken overleefde haar avonturen doordat zij een geheim verbond had met de schone Maagd Maria waardoor Mariken op het laatste moment wist te ontkomen aan de eeuwige verdoemenis. 
Actrice en zangeres Marjolein Pieks (De Poëziekoerier) zingt het verhaal van Mariken van Nieumeghen in deze theatrale muziekvoorstelling. De liedjes werden geschreven door Karel Bosman.  
Verhalenverteller Fred uit ’t Broek neemt het publiek mee langs de verschillende scenes van het beroemde mirakelspel. Actrices Elise van Riet, Maria Kessels en Hanneke Beld spelen de verschillende personages van Mariken, tot Moenen, de Heilige Maagd, of Marikens petemoei. De regie is in handen van Jolanda Loof.
Activiteit: Mariken van Nimweghen in de Molen 
Datum: 27 september 2014
Aanvang:  20.30 uur
Entree: € 10,-

Locatie: Theater de Molen
Adres: Molenstraat 54 Beuningen
Reserverentheaterdemolen.nl

theaterdemolen-tm-november

HS