Literaire avond opende Kunstroute en Theaterseizoen

Het lijkt een vast formule te worden, de literaire avond als aftrap van een nieuw theaterseizoen in Beuningen. Het knusse theater de Molen, thuisbasis van de eveneens dit weekend geprogrammeerde kunstroute, was het decor voor een rij dichters, schrijvers en singer/songwriters uit de regio.Hans Driessen, wethouder van Kunst en Cultuur, opende de avond waarna Koen Frijns gedichten voordroeg. Stefan ten Tije, journalist bij de Gelderlander en jarenlang woonachtig in Beuningen geweest, droeg een aantal columns voor die met Beuningen te maken hebben. Na dat optreden was het de beurt aan muzikante Juliette van de Voorst. Zichzelf op de piano begeleidend bracht zij zelf geschreven muziek en zang ten gehore.
Als laatste voor de pauze bracht schrijfster, illustratrice en actrice Rinske Kegel enkele gedichten voor.

De in Ewijk wonende verhalenvertelster Brenda Alink nam het publiek mee in een verhaal over haar jeugd aan
de IJssel in perspectief met haar huidige woonplaats aan de Waal. Geboeid luisterend kreeg men de sfeer rond beide rivieren voorgeschilderd. Wie meer van Brenda wilt horen kan komend weekend terecht MFA ’t Hart in Ewijk. Daar zijn diverse activiteiten rond het eerst lustrum van het centrum.

Ook Heidi Koren met voordracht van zelfgeschreven gedichten en Imre Griffioen met muziek stonden op het podium. Net als bij kunst is smaak bepalend voor het beschrijven van datgene wat je waarneemt. Na het horen van gedichten van Roos Vlegman, denk je snel, dit smaakt naar meer. Zij presenteert zichzelf als ‘een verhalenvertelster die verhalen vertelt met een goede bedoeling, maar altijd een treurige afloop hebben’.

Tot slot traden Jan Hardeveld en Nico Huijbregts
op. Jan Hardeveld uit Beuningen schrijft verhalen en gedichten. Hij is
verschillende keren genomineerd geweest bij Aan het Woord! Zijn verhaal
De trein naar Boxmeer won de debuutprijs van de Provincie Gelderland.
Nico Huijbregts begeleidde hem op de piano. Deze Nijmeegse componist en
improviserend pianist legt graag dwarsverbanden met andere
kunstdisciplines.

Komend weekend kunt u het werk van lokale kunstenaars bekijken. Op zaterdag en zondag hebben zij tijdens de Kunstroute Beuningen, op verschillende locaties exposities.

Cookieinstellingen