Vergaderingen gemeente

De gemeenteraad van Beuningen komt eens in de vijf weken bij elkaar om
besluiten te nemen. Om weloverwogen besluiten te kunnen nemen, moet je
goed geïnformeerd zijn. Dat geldt ook voor politici. Daarom worden
enkele weken voor de raadsvergadering commissie- vergaderingen gehouden.

Daarin wordt de komende raadsvergadering voorbereid. De commissie Samenleving praat onder meer over welzijn, sport, onderwijs en sociale zaken. In de commissie Ruimte gaat het over ruimtelijke ordening, milieu en openbare werken. De commissie Financiën en Algemene Zaken is een adviescommissie. Zij adviseert over raadsvoorstellen van het college voordat ze in de raad worden besproken. De commissievergaderingen zijn openbaar.


Laat uw mening horen!
Wilt u uw mening geven of heeft u nuttige informatie over een bepaald onderwerp? Dan is de commissievergadering de plaats om uw zegje te doen. “Zwijgen is zilver. Spreken is goud” is hier het motto. Een inhoudelijke discussie vindt er niet plaats. Daar is de raadsvergadering voor. Daar worden de knopen doorgehakt. Om er zeker van te zijn dat u voldoende tijd heeft om uw verhaal te vertellen, is het wel belangrijk dat u vooraf even contact opneemt met de griffie, tel. 14 024.

Op gemeentebestuur.beuningen.nl staan de meest actuele  agenda’s voor de aankomende commissievergaderingen en de raadsvergadering. Daar kunt u ook de bijbehorende voorstellen bekijken. De agenda’s kunnen nog wijzigen.


Te gast bij de Raad
Wie zitten er in de gemeenteraad in Beuningen en wat doen deze mensen eigenlijk?

Meld u aan als gast van de gemeenteraad en u krijgt antwoord op alle vragen. U maakt persoonlijk kennis met de volksvertegenwoordigers, kunt vragen stellen en neemt een kijkje achter de schermen van de raadsvergadering.

U kunt zich opgeven via internet: www.beuningen.nl of telefonisch: 024-6780800. Daarnaast nodigt de gemeenteraad van Beuningen maandelijks een aantal willekeurige inwoners uit om bij de raad te gast te zijn.

Natuurlijk bent u ook zonder uitnodiging van harte welkom. De raadsvergadering is openbaar, dus u kunt altijd op de publieke tribune plaatsnemen.


Geef u op voor de nieuwsbrief!
Wilt u op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van de gemeenteraad?

Schrijf u dan in voor de digitale nieuwsbrief ‘Raadsberichten door een e-mail te sturen naar [email protected]. Raadsberichten geeft informatie over de raads- en commissievergaderingen. De belangrijkste onderwerpen op de agenda’s van de komende vergaderingen worden in het kort belicht. Verder is er aandacht voor een actueel onderwerp dat verband houdt met het werk van de gemeenteraad en de raadscommissies.

Raadsberichten komt ongeveer 10 keer per jaar uit.